Mitä on hyvä arki ?

Itselläni loppui loma tämän viikon maanantaina ja vaikka loma oli ihana ja akut pitäisi olla ladattuna, niin täytyy myöntää, ettei arjen aloitus ole tuntunut helpolta. Unirytmi on aivan sekaisin. Ei voi enää kukkua puolilleöin ja nukkua pitkään. Oman lomani vietin melkein kokonaan reissussa ja mukana menossa on ollut 5-vuotias poikani. Hirveästä uhoilustani huolimatta treenit olivat melkeinpä kolme viikkoa jäissä. Käveltyä tosin tuli huikeasti enemmän ja muutenkin oltua aktiivisempi. Ettei nyt ihan makoiluksi mennyt. Ruokailuvälit venyivät pitkiksi ja herkkujakin tuli napsittua. Ja Ranskassa viini kuuluu asiaan. Ja patonki. Ja croissantit. 🙂

herkut

Mutta olen hyvin onnellinen, että sain viettää kolme viikkoa laatuaikaa poikani kanssa, joten edes tämä hieman löysähtänyt olo ei haittaa. Tekisin kaiken udelleen. 🙂 Vaikka maanantaina otti hieman pannuun aloittaa työt, niin arjen aloittaminen tuntuu nyt hyvältä. Kuviot on vielä vähän sekaisin, mutta pikkuhiljaa. Suosittelenkin ensisijaisesti huolehtimaan kunnon yöunista. Unirytmi ensin kohdilleen, ennenkuin aletaan sykkimään sata lasissa. Väsyneenä kaikki sujuu huonommin.

piitsi

Mitä sitten on hyvä arki? Oma hyvä arkeni koostuu hyvistä yöunista (8-10 tuntia), säännöllisestä ja monipuolisesta ruoasta, liikunnasta sekä hyvistä ihmissuhteista. Arjessa on hyvä olla, kun työt sujuu hyvin ja työn ja vapaa-ajan suhde on balanssissa. Monta asiaa siis kuuluu hyvään arkeen. Heti jos jollakin osa-alueella menee heikommin, heijastuu se helposti kaikkeen muuhunkin tekemiseen. Huonosti nukutut yöunet saattavat laittaa sinut himoamaan herkkuja ja urheilut on helpompi jättää väliin, koska väsyttää ja kiukuttaa. Jos parisuhteessa on riitoja, yleensä se vaikuttaa muun muassa töihin. Olemme kokonaisuuksia, joten näihin kaikkiin arjen palasiin täytyisi löytää tasapaino.

piknik

Haluaisin ajatella, että vielä on kesää jäljellä, mutta kyllä se syksy sieltä kovasti tekee tuloaan. Syksy on mitä mainioin ajankohta aloittaa uusi harrastus. Syksyssä on jotakin taikaa. Se on uuden alku.

Aloitetaan hyvän arjen opettelu yhdessä! Nyt elokuussa kaikki PT-paketit -20%, joten nyt kannattaa startata hyvinvoivempi arki!

Ihanaa lomaa niille onnekkaille, jotka vielä saavat lomapäivistä nauttia ja meille muille toivottelen tsempit arkeen! Kyllä se siitä.

-Noora

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta