Syksy saa tulla.

Kesä näyttäisi enää olevan muisto vain. Siitä kertoo pimenevät ja viileämmät illat sekä puiden kellastuneet lehdet. Hieman haikeaa, mutta toisaalta syksyssä on jotakin taikaa. Itsellä on kova tarve uudistua joka syksy. Tällä kertaa ei mitään radikaalia, kuten uutta työtä tai opintoja. Halu oli löytää uusi harrastus, jonka päätavoite ei olisi kiinteytyminen, maksimaalinen kalorinkulutus tai kyykkypainojen parantaminen. Tämä uusi harrastus on ratsastus. Minusta on siis tullut heppatyttö. Olin sitä jo monet vuodet ala-asteella, mutta jätin hevostelun yläasteella, kun uudet -ei niin terveelliset ja kehittävät harrastukset astuivat kuvioihin.

heppa2

Olen hyvin onnellinen tästä uudesta harrastuksesta. Mietin nyt, että miksi koskaan lopetin. Hevosissa on jotakin rauhoittavaa ja terapeuttista. Ratsastus pakottaa sinut toimimaan yhdessä hevosen kanssa. Se on vuorovaikutusta. Ei auta hermostua, koska muutoin hermostutat karvaisen kaverisikin. Ratsastus vaatii hyvää kehonhallintaa. Hevosen selässä tulisi olla samaan aikaan rento, mutta samaan aikaan tulisi pitää kroppa jäntevänä. Ratsastus kehittää tasapainoa ja koordinaatiota. Se ei ole ainoastaan fyysinen harrastus, vaan sillä on vahva vaikutus ihmiseen psyykkisellä tasolla. Itse ainakin koen, että tallilta palaa aina rauhallinen ja stressitön Noora.

Ihanaa sunnuntaita toivottelee,
Noora

P.S. Tarkoituksena olisi laitella ensi viikosta tänne kahvakuulavideota jos vain pääsen yhteisymmärrykseen tekniikan kanssa, joten stay tuned! 🙂

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta