Millainen olen liikkujana?

Mahtavaa sunnuntaita. Käväisin tällä viikolla pitkästä aikaa ihan perinteisellä punttisalilla. Itsellä on tällä hetkellä menossa sellainen ”millainen olen treenaajana” -kausi. Vuosia pumppasin kuntosalilla ja treenasin tavoitteellisesti. Nyt punttisali on enimmäkseen jäänyt unholaan ja olen viimeisen puolen vuoden aikana käynyt salilla lähinnä kokeilemassa, josko se innostus sieltä taas lähtisi nousuun. Nyt kun oma treenaaminen on lähinnä ”tehdään sitä, mitä sattuu kulloinkin huvittamaan”, niin näkyyhän se kropassa. Treenimäärät eivät ole enää niin suuria ja tilalle on tullut lempeämpiäkin lajeja, kuten joogaa, kävelyä sekä ratsastusta. Vaikka kroppa on pehmoisemmassa kuosissa, niin liikkumiseen on tullut joustavuutta, itsensäkuuntelua ja mielekkyyttä. Se on sitten ihan jokaisen oma mielipide kumpi asia painaa vaakakupissa enemmän. Itse ajattelin nyt mennä näillä eväillä eteenpäin. Tässä puolen vuoden haahuilun aikana olen kokeillut tankotanssia, sirkustunteja, aloitin ratsastuksen ja kotitreenit ovat tulleet jäädäkseen.

norppa-kisis

Pari viikkoa sitten kävin kokeilemassa Movement Centeriä ja ihastuin heidän ammattitaitoiseen otteeseensa ohjata tunteja. Valittavana on tunteja, joissa voi kehittää voimaa, liikkuvuutta tai jopa oppia käsilläseisonnan. Alkuun luulin, että kyseessä on Crossfit -tyyppinen konsepti, mutta tämä oli (onneksi) jotain ihan muuta. Tunneilla keskitytään tekemään liikkeet 100% oikein ja esimerkiksi käsilläseisonta -tunnilla itse käsilläseisontaa oli tunnista ehkä 10 minuuttia. Avattiin kroppa alkuun kunnolla ja valmistettiin oikeat lihakset tulevaan työhön. Liikkeet, joita tunneilla tehdään, en ole tavannut missään muualla. Itsellä on pieni harkinta-aika menossa siihen, että ottaisinko kortin salille vai en. Hinta toki mietityttää lähinnä sen takia, että pääsenkö lapsenhoito ym. kuvioiden vuoksi treenaamaan tarpeeksi. Konsepti kiinnostaa kovin ja annankin paikalle ison suosituksen.

norppa-lankku1

vatsat

Vielä palatakseni tähän käyntiini kisiksen kuntosalilla. Treeni meni hyvin, meni perille ja tuotti mukavat lihaskivut seuraaville päiville. Salilla olo itsessään oli kummiskin hyvin tylsää. Ärsytti jonottaa painoja, laskea toistoja ja tehdä samoja juttuja, mitä olen tehnyt vuosikaudet. Kirjoituksen pointtina ei ole lytätä kuntosalia, ei missään nimessä. Se on loistava tapa kehittää kuntoaan ja variaatioita treenata salilla on hurja määrä. Joskus sitä ihminen vain haluaa jotain ihan muuta. Olen ehkä tällainen tuuliviiri. :)Kirjoituksen pointtina on lähinnä kannustaa jokaista löytämään sen oman lajinsa. Olen vuosikaudet käynyt ainoastaan salilla, koska se on ainoa asia, minkä olen osannut. Olen mennyt sieltä mistä aita on matalin. Tällä hetkellä minua motivoi uusien juttujen oppiminen sekä liikkuvuuden kehittäminen. Olen oikea rautakanki, joten on korkea aika ottaa tilanne haltuun. Vaikka en ole ryhmäliikunta -ihminen, niin olen tykästynyt tapaan treenata pienryhmässä valmentajan valvovan silmän alla. Koen, että itsekin saan itsestäni enemmän irti, kun joku ”valvoo” mun tekemisiä.

norppa-kisis2

Huomenna ollaankin JM Sykkeellä Malmilla vetämässä illan treenejä. JM Syke onkin hyvä esimerkki valmennuskeskuksesta, joka tarjoaa pienryhmässä tapahtuvaa valmennusta yksityisellä PT-studiolla. Käykäähän tutustumassa kyseiseen paikkaan!

Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

Noora

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta