Kasvisruokaa pöytään!

Tällä kertaa höpinää aiheesta kasvisruoka. Tämän vuoden alussa päätin alkaa vähentämään lihansyöntiä. Ainainen spaghetti ja jauhelihakastike alkoi tympimään. Olen myös työpaikallani huomannut usein, että valitsen työpaikkaruokalasta mieluummin kasvisvaihtoehdon. Niinpä alkoi armoton kasvisruokien googlailu. Pikkuhiljaa alkoi jauheliha- ja kanapaketit jäädä kaupan hyllylle ja tilalle tulla linssit ja pavut.

Minulla ei ole mitään kummoista aatetta tämän kasvisruokailun taustalla. Tavoitteena oli oppia kokkaamaan maistuvaa kasvisruokaa. Osittain minua mietityttää myös asian eettinen puoli. Lihan jättäminen on itselle se helpoin tapa ottaa osaa ”ilmastotalkoisiin.”

Minusta olisi hienoa sanoa olevani 100 prosenttinen kasvissyöjä, mutta ihan kaikesta en halua luopua. Eli käytännössä syön edelleen mitä lystään, mutta kasvispainotteisesti. Kotona kokkailen 99% kasvisruokaa, joskus on tosin pakko saada makkaraa. 🙂 Jos olet vannoutunut lihansyöjä, niin anna kasvisruualle kumminkin mahdollisuus. Itsellä oli aiemmin ajatus, ettei kasvisruoka maistu millekään. Ai, että miten väärässä olinkaan. Jos alku tuntuu hankalalta, niin anna ammattilaisten auttaa. Tarjolla on valmiita kotiin tilattavia ruokakasseja, joissa kaikki ajattelutyö ja ruoka-aineiden shoppailu on hoidettu puolestasi.

Anton & Anton
Iso peukku Anton & Antonin vegekassille.

Tilasin tuossa kotvasen aikaa sitten Anton&Antonin ruokakassin, tarkemmin ottaen vegekassin. Varmaan osalle jo tuttu juttu, mutta itse uskaltauduin testaamaan vasta nyt. Ideana on se, että kassi tuodaan sinulle tiettynä ajankohtana kotiovelle. Kassi sisältää ainekset vegekassin osalta 3 ruokalajiin neljälle henkilölle. Eli meidän jengi sai siitä melkein viikoksi sapuskat.  Hintaa vegekassille tuli 60 euroa. Kassi sisältää pääosin luomutuotteita ja ruoka-aineet on mitoitettu siten, ettei hävikkiä tule. Iso suositus vegekassille!

kasvisruoka
Tällainen setti löytyi vegekassista.
Kasvispihvi : Anton & Anton
Mehevät kasvispihvit paistumassa.
Kasvisateria, Anton & Anton
Kasvispihvi, tilli-kermaviilikastike, bulgur sekä höyrytettyä parsakaalia. NAM. 🙂

Mielestäni on tärkeää edes hieman ajatella, mitä sieltä ruokakaupasta tarttuu mukaan. Niin omien sisuskalujen kuin ympäristönkin kannalta. Kuitenkaan en itse aio ottaa kasvisruokailusta, mitään stressiä, enkä siedä ehdottomuutta. Minulle on kasvisruuan löytymisen myötä kuitenkin auennut täysin uusi maailma ja aion sitä tutkiskella vielä lisää. Jatkossakin taitaa minun osalta ne lihapaketit jäädä hyllylle.

Mukavaa viikon alkua!

Noora

noorakatariina

Yksi vastaus artikkeliin “Kasvisruokaa pöytään!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta