Edullista kasvisruokaa? Kurkistus ruokakaappiini.

Onko täällä muita, joiden yksi kriteeri ruoka-aineksille on, että pitää olla edullista? Mielelläni syön kasvisruokaa ja olisi parasta jos se olisi nimenomaan edullista kasvisruokaa. Tahdon, että ruoka on edullisuuden lisäksi myös terveellistä. Ruoka-ainesten tulisi säilyä pitkään kaapissa, joten senkin vuoksi liha on tässä perheessä ehdoton ei. Pakasteet sekä huoneenlämmössä säilyvät linssit ja pavut on minun ruokakaappini perusta.

kasvisruokaa

Juurekset ovat miltein aina edullisia. Ja mikä parasta juurekset säilyvät pitkään, eivätkä pilaannu. Tällä hetkellä mukaan on tarttunut perunaa, porkkanaa ja punajuurta. Niistä saa tehtyä vaikka ja mitä. Uunijuurekset ovat maukkaita ja eri mausteilla saa niihin uutta potkua. Samoista juureksista pyöräytät helposti kasvissosekeiton, jonne piilotat linssejä proteiinia tuomaan. Lisämakua tuo paahdetut siemenet sekä murusteltu feta valmiin keiton päälle. Maistuu loistavalta talvisäällä ulkoilun jälkeen. 🙂

palkokasvit
Näitä löytyy aina kaapista. Helppoa ja terveellistä.

Kuivakaapistani löytyy mustapapuja, kikherneitä ja punaisia linssejä. Näillä mennään tämä viikko. Näitä voi huoletta hamstrata kaappiin, koska pilaantumisvaaraa ei ole. Mitäpä näistä sitten syntyy:

  • Falafel pyröryköitä & uunivihanneksia
  • Mustapapu-risotto
  • Tomaattinen linssikastike & perunoita
15032564_10154841362914653_1174893028_n
Näistä syntyy edullista ja ravitsevaa kasvisruokaa.

Terveellisen ruoan ei tarvitse olla kallista. Minulle tärkeintä on, että ruoka on terveellistä, mutta edullista.

Lehtikaali on edullista superfoodia. Se sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, rautaa sekä kalsiumia. Jos maku ei muuten natsaa, niin lisää smoothien sekaan. Hedelmien ja marjojen mukana et huomaa lehtikaalin makua. Olen monesti näin huijannut 5 vuotiaan poikani syömään vihreää.

lehtikaali
Lehtikaali on edullista superfoodia. Siitä tulee laitettua ainakin aamusmoothien sekaan.

Mitä enemmän käyn ulkomailla, sitä enemmän kiinnitän huomiota Suomen hintatasoon. Ja varsinkin ruoan osalta. Ruokakauppaan saa halutessaan uppoamaan suurenkin summan rahaa. Itse en kuulu siihen kategoriaan joka voi ja haluaa panostaa itseensä syömällä hyvin ”maksoi mitä maksoi” -mentaliteetilla. Minulle on tietenkin tärkeää, että ruoka on terveellistä ja ravitsevaa. Noiden lisäksi sen on oltava edullista. Minusta ei ole ok, jos kolmen hengen perheessä saa ruokaan kulumaan yli 400 euroa kuukausitasolla. Minusta olisi mahtavaa jos summa pysyy 200 euron tienoilla. Rahalle keksin kyllä muutakin käyttöä kuin ruokakauppa.

Minusta olisi ihanaa, jos kaiken hifistelyn sijasta muistutettaisiin jengiä, että vähälläkin rahalla on mahdollista pysyä terveenä ja kunnossa.

Raha. Se on yksi syy miksen tuhlaa superfoodeihin. Minun puolestani kaikki Macajauheet ja Spirulinat saavat jäädä kauppaan. Itse en jaksa hifistellä, vaan minulle riittää perusruoka. En tarvitse superia, koska olen saanut tälläkin tyylillä terveystarkastuksesta puhtaat paperit. 🙂

Mahtista viikkoa!

Noora

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta