Oletko oman onnesi tiellä?

Onko helppoa määritellä, mitä onni on? Oletko oman onnesi seppä vai luotatko onnesi muiden käsiin? Onni ei ole asia, minkä voi tilata verkkokaupasta tai napata mukaan Prismasta ruokakärryyn. Välillä huomaa vaipuvansa synkkyyteen ja ajattelee koko ajan, että mikään ei onnistu ja kaikki on p*skaa. Mitäpä jos olet vain valinnut, että kaikki on kuraa. Olet itse valinnut, että mikään ei onnistu, pomo on typerä ja työkaverit mulkkuja. Mieskin on laiska vätys ja naapurikin ärsyttää pelkästään olemassaolollaan. (Kirjoitan tätä samalla muistutuksena itselleni, että elämä on aika ihanaa, kun sen vain antaa olla.)

shapeup-food
Onni on istua valmiiseen pöytään.
shapeup-horses
Onni on löytää lapsuuden harrastus uudelleen aikuisiällä.

Itsellä on ollut monesti hetkiä jolloin on ollut peiliin katsomisen paikka. Onko tosiaan niin, että kaikki omassa elämässä on huonosti?  Josko voisinkin tänään valita sen positiivisen tien? Valittamisen sijaan keskittyisin kaikkeen, mikä on hyvin. Tee vaikka lista, mitkä asiat ovat elämässäsi hyvin ja mistä voit olla onnellinen juuri nyt.

Onni on vähän sellainen asia, että se ei tule sitkun olen saavuttanut jonkin tavoitteen. Se pitää valita jo tänään.

personal-trainer-noora-kenttamaa-shapeup
Onni on olla äiti ihanalla pojalle.

Et tule yhdessä yössä onnelliseksi, kun vaakaluku näyttää vaaditut 5 kiloa vähemmän. Et tule yhtäkkiä onnelliseksi, kun saat unelmiesi miehen, talon tai työpaikan. Onnen pitää tulla aamukahvista, auttavasta työkaverista, omasta peilikuvasta, lapsen hymystä, katosta pään päällä. Onnen pitää tulla siitä, että sinulla on hyvä olla, olet tyytyväinen itseesi juuri nyt, ei huomenna, ei sitkun. Kukaan muu ei voi luoda sinulle onnea kuin sinä itse. Onni. Onnellisuus. Sitä ei voi ostaa, eikä lainata kaverilta. Sen puuttumisesta ei voi syyttää puolisoa, vanhempia eikä naapuria.

Jos etsii aina epäkohtia ja parannettavaa, ei ole koskaan tyytyväinen. Totuus on se, että aina asiat voisi olla paremmin. Aina voisit olla nopeampi, vahvempi ja parempi. Lisääkö tämä onnellisuuttasi? Fakta on myös, että asiat voisivat olla paljon huonommin. Tästä syystä aion unohtaa itseni moittimisen ja valittamisen. Minä aion tänään valita olla onnellinen. Siitäkin huolimatta, että kaikki ei oo ihan just valmista. Onnellisuus on valinta.

Onnellista viikkoa ihmiset!

-Noora

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta