Miten selvitä joulusta syömättä itseään hengiltä?

Joulu se on kohta ovella. Tiedossa on rentoa yhdessäoloa rakkaiden kanssa, lahjoja, joululauluja sekä runsas määrä jouluruokaa ja herkkuja. Miten selvitä joulusta syömättä itseään hengiltä? Erittäin hyvä kysymys. Pyhät saattaa monella mennä överiksi syömisten suhteen. Minkäs teet kun pöytä notkuu herkkuja ja kaikkea on maistettava. Jälkkäriksi menee puolikas suklaarasia, oli jälkiruualle jätetty tilaa tai ei. Nappi auki ja makoilemaan sohvalle. Siitä noustaan muutaman tunnin kuluttua TAAS syömään. Valitettavasti kuulostaa hyvinkin tutulle. Mitä jos tänä jouluna kaikki olisikin toisin?

candels-shapeup
Kynttilät luovat tunnelmaa.

Jouluna voi nautiskella, ehkä vetää jopa perinteiset aatto-överit, mutta tarvitseeko sitä mässyttelyä jatkaa viikkoa putkeen? Moni ehkä ajattelee, että kohtahan on uusi vuosi, joten vedetään nyt herkkuja mielin määrin siihen saakka. Samaan konkurssiin.

Itse ajattelin kokeilla tänä jouluna kohtuullisuutta. Minulla on suunnitelma. Aattona aion vetää kaikkea niin paljon, kuin vain napa vetää. Mutta en aio täyttää vatsaani ainoastaan kinkulla ja laatikoilla. Vihanneksia joka aterialle ja paljon. Näin jää vähemmän tilaa ”sattumille.”  Täytä sinäkin lautasesi ensin kasviksilla, jonka jälkeen muulle ruualle ei jää niin paljoa tilaa. Jos olet itse vastuussa ruokapöydän antimista, voit päättää mitä siellä tarjotaan. Reseptejä voi hifistellä terveellisempään suuntaan.

Joka päivälle liikuntaa. Tunnin kävelylenkki, salitreeni tai vastaava. Ota sinäkin tavoitteeksi harrastaa joka päivä jotakin, missä tulee hiki. Oli se sitten pulkkamäessä riehumista tai kuntosalirääkki, pääasia että kroppa on liikkeessä. Näin aineenvaihdunta lähtee liikkeelle, eikä kaikki suklaat jämähdä lanteille. Samalla pääsee kauemmaksi herkkupöydästä. 🙂

joulu-shapeupjoulupallo-shapeup

Juon paljon vettä. Elimistö tarvitsee vettä muun muassa ruuansulatuksen toimintaan. Ja aatoiltana ruuansulatuksella on töitä. Helpotetaan kehon duunia juomalla runsaasti vettä.

Mutta jos menee överiksi, niin menköön. Pari suklaan ja kinkuntäyteistä päivää ei tuhoa kenenkään vartaloa. Joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa, joten ei stressata liikaa, vaan nautitaan siitä ruuasta, lähimmäisten seurasta ja rauhasta. <3

Noora

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta