Millä eväillä uuteen vuoteen 2017?

222_small
Aika suunnata katse kohti vuotta 2017.

Vuoden viimeistä viedään! Vuosi 2016 alkaa olla paketissa ja on aika suunnata katse kohti tulevaa. Millä eväillä mennään kohti uutta vuotta 2017? Uusi vuosi tarkoittaa minulle aina puhtaalta pöydältä aloittamista. Todellisuudessahan mikään ei muutu, mutta on helpompi ajatella, että vuosi 2016 laitetaan kiinni ja uusi vuosi otetaan uudella innolla vastaan. Kaiken voi aloittaa alusta paremmalla energialla. Varsinaisia uuden vuoden lupauksia en aio tehdä, mutta oletteko te kenties sellaisia suunnitelleet? Ovatko ne yleensä realistisia vai lähinnä ”aion pudottaa 10 kiloa kuukaudessa” -tyylisiä?

Minusta on ihanaa, että nykyinen hyvinvointi kenttä alkaa menemään armollisempaan suuntaan. Kaikkien ei tarvitse enää olla niin fitness. Itsensäkuuntelu, kehonhallinta, liikkuvuus ja luomuliikkuminen ovat tulleet rääkkitreenien rinnalle. Luomuliikunnalla tarkoitetaan kehon käyttämistä siihen, mihin se on tarkoitettu. Se ei ole urheilua, eikä välttämättä tietoisesti mietittyä johonkin tiettyyn tavoitteeseen pyrkimistä. Luomuliikunta on lihasten aktivointia askel askeleelta. Tästä aiheesta löytyy liikuntafysiologi Arto Pesolan käsialaa oleva teos Luomuliikunnan Vallankumous. Tästä referaatti täällä. 

Vege -buumista olen ollut myös innoissani. Alkuvuosi meni melkein kokonaan ilman lihaa, mutta nyt ehkä 70 % ruokavaliostani on kasvisruokaa. Kanaa ja punaista lihaa ei edelleenkään löydy omasta jääkaapista, mutta ulkona ja vieraissa syön mitä lystään. Uskon ja toivon, että kasvisruuan suosio kasvaa entisestään vuoden 2017 aikana!

Rääkkitreenien rinnalle ovat tulleet itsensäkuuntelu ja luomuliikunta.

Jos nyt kuitenkin jotain on pakko luvata, niin lupaan olla itselleni armollinen. Tänä vuonna on menty jo huomattavasti parempaan suuntaan siinä asiassa, mutta työnsarkaa on. 🙂 Aion myös uskoa itseeni enemmän. Pikkuhiljaa on alkanut elämän palaset loksahdella kohdilleen, joten nyt vain tulta päin!

Millä eväillä uuteen vuoteen 2017? Vaikka housut kiristää ja kilot ahdistavat, ei kannata aloittaa 110 lasissa. Vähemmällä pääset pidemmälle.

Joka tammikuu kuntosalit täyttyvät kinkunsulattelijoista, mutta oma toiveeni olisi, että himmatkaa ihmiset vähän. Kaikkea ei tarvitse saada pois tammikuun aikana. On vuodessa vielä ne 11 kuukautta. Varsinkin jos loppuvuosi on mennyt lähinnä sohvalla suklaarasioita tuhoten, ei ole mitään järkeä aloittaa nollasta sataan -mentaliteetilla. Ihmismieli on siitä hassu, että vaikka kaikki nämä asiat tietää (koska näistä kirjoitetaan joka ikinen vuosi), ei se osaa niitä noudattaa. Jos tarvitse kättä pidempää painon maltillisessa pudottamisessa, niin olen mieluusti apunasi. Kurkkaa lisää täältä.

Toivotan kaikille oikein ihanaa uutta vuotta ja otetaan vuosi 2017 vastaan innolla, mutta maltilla!

Noora

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta