Tavoitteena hyvä olo?

Voiko tavoitteena olla muutakin kuin se iänikuinen miinus 5 kiloa. Jos lähestyisikin asiaa toisesta näkökulmasta. Voiko ”hyvä olo” olla tavoite, vaikkei sitä pystykään numeraalisesti mittaamaan? Mitä pirua edes tarkoittaa hyvä olo? Itse olen todella väsynyt tiukkaan kuriin ja joustamattomuuteen. Kyse ei ole siitä, ettenkö pystyisi vetämään tiukkaa linjaa. Kyse on siitä, etten halua. Myöskään kaikkeen siihen kuriin, makrojen ja mikrojen laskemiseen käytetty aika ei tuota minulle niin suurta hyötyä, että katsoisin sen kannattavaksi toiminnaksi. Esimerkkinä, käytin vuosiani sitten rahaani erääsen nettivalmennukseen, jossa piti punnita kaikki ruuat grammalleen ja treenata neljästi viikossa salilla + aamuaerobiset. Setti kesti kymmenen viikkoa ja paino putosi 2 kiloa. Tämän ”kuurin” jälkeen tätä kevyttä oloa kesti varmaan kuukausi ja vaaka näytti + 4 kg. Kiitos. 🙂

Uskon siihen, että pitkällä tähtäimellä kun tekee parempia valintoja ja harrastaa säännöllisesti liikuntaa ja nimenomaan ilon kautta, tulee tuloksia. Liikunnan kuuluisi tuottaa tekijälleen iloa ja onnistumisen tunteita. Harva painonpudotuksen aloittava kuitenkaan kokee iloa, aloittaessaan puolen vuoden liikkumattomuuden jälkeen päivittäiset HIIT -treenit . Samalla jätetään kaikki hiilarit pois, koska joku joskus niin laihtui ja kehui, että onpa pirun hyvä fiilis. Mietit samalla kun teet tuhannetta burpeeta, että sinussa on jotain vikaa, koska se ilo ja hyvä olo ei vain tule sinun luoksesi. Toki joskus suosittelen epämukavuusalueelle menemistä, mutta jos joka ikinen kuntoilukerta on liian iso ponnistus ja aiheuttaa lähinnä ahdistusta, niin on syytä hiljentää tai vaihtaa lajia. Käveleminen on liikuntaa. Uiminen on liikuntaa. Sulkapallon pelaaminen on liikuntaa.Tee sitä mistä nautit. Se on ainoa keino saada liikunnasta elämän mittainen kaveri.

Maailma on täynnä liikuntalajeja, joten aivan varmasti sieltä löytyy jokaiselle laji, joka tuo kalorien kulutuksen lisäksi myös hyvää fiilistä.

Olen hetkisen verran käynyt itsekin harrastelemassa liikuntaa Movement Centerissä ja täytyy sanoa, että oma käsitykseni treenaamisesta muuttui siellä. Ei tulisi mieleenkään, että menisin tänä päivänä yksin treenaamaan. Kuulostaa ehkä typerältä, koska olenhan personal trainer. Suunnittelen ohjelmia työkseni ja motivoin ihmisiä liikkumaan. Vapaa-ajalla takki on ns. tyhjä, joten haluan, että joku koutsaa minua. Tällä hetkellä omana tavoitteena on oppia seisomaan käsillä, tekemään kaikenlaisia temppuja renkailla ja vetää kymmenen leukaa. Paljon kivempia tavoitteita, kuin laihduttaminen. Toki jos näitä temppuja opetellessa karisee muutama kilo, niin ei haittaa. Mutta se ei ole pääasia!

Onko sinulla tavoitteita, jotka eivät liity kiloihin?

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta