TREENIMOTIVAATIO HUKASSA? Näillä vinkeillä pidät sen yllä!

Onko treenimotivaatio hukassa? Tammikuu vaihtui helmikuuksi ja kuntosaleilla on taas tilaa. Usein käy niin, että joulun jälkeen olemme lopen kyllästyneitä omaan oloomme kaiken sen kinkunsyönnin jäljiltä, että päätetään taas vaihteeksi tammikuussa laittaa iso vaihde päälle. Nyt lähtee kilot! Tänä kesänä aion olla kesäkunnossa! Tammikuussa ollaan niin tiukkana ja ravataan kuntosalilla sekä lenkilllä, mutta pian into loppuu. Varsinkin jos ihmisellä on painonpudotus tavoitteena, voi treenaaminen alkaa puuduttamaan jos tuloksia ei tule haluttuun tahtiin.

Treenimotivaatio hukassa?

Mitkä syyt johtavat treenimotivaation loppumiseen?

Liian kovat odotukset saattavat laittaa motivaation treenaamisen osalta jäihin. Jos et ole vuoteen harrastanut liikuntaa, et voi olettaa, että kunto on pysynyt ennallaan ja penkkipunnerruksen ennätykset paukkuvat jo ensimmäisissä treeneissä. Malttia ja realismia peliin. Alussa toki tulokset nousevat nopeasti, mutta jossain vaiheessa kehitys hidastuu, jopa pysähtyy. Siinä mitataan kärsivällisyyttä. Voi myös olla, että päätät sinnikkäästi treenata viidesti viikossa, mutta mitä sitten kun tulee sairastumisia tai muita esteitä. Heitätkö hanskat tiskiin, että eipäs tästä tullut taaskaan mitään. Siihen kannattaa varautua, että kaikki ei tule menemään suunnitelmien mukaan. Tulee mutkia ja esteitä, mutta päätä jo nyt, että ne ovat vain hidasteita. Kesäkuntoa ei kaada muutamat flunssat.

Kuinka motivoitua treenaamaan pitkäjänteisesti?

Oma vinkkini on harrastaa monipuolisesti liikuntaa. Lihaksia voi treenata niin monella tavalla ja kuntosali on vain yksi paikka. Kehonpainolla voit treenata kotona. Joskus on hauska mennä juoksemaan portaita tai mennä ulos heiluttelemaan kahvakuulaa. Ui, tanssi, ratsasta, käy patikoimassa. Sinun tulee miettiä, mitkä asiat sinua liikunnassa motivoi. Se ei voi olla pelkästään kiinteytyminen tai laihtuminen. Mitä sitten, kun se paino on pudotettu? Palataanko takaisin sohvalle? Oma motivaatio treenaamiseen tulee uusien taitojen oppimisesta ja itseni ylittämisestä. Haluan oppia käsilläseisonnan. Haluan jaksaa vetää 10 puhdasta leukaa. Ei haittaa, vaikka siinä sivussa saisi lisää lihasta, mutta pinnalliset tekijät eivät ole se ykkösjuttu. Olivatpa tavoitteesi mitä tahansa, tulisi niiden perustua kestävyyteen.

shapeup hauiskääntö

Oletko valinnut oikean lajin?

Olet lukenut lehdestä, että juokseminen on tämän päivän juttu. Kaikki juoksevat ja hehkuttavat miten hyvä olo siitä tulee. Totuus on kuitenkin se, että jos joka kerta lenkille lähteminen ärsyttää, olet ehkä valinnut väärän lajin. Aina ei kiinnosta lähteä treenaamaan, mutta pääosin harrastuksista olisi hyvä tulla mahtava fiilis. Ei ole oikeasti väliä, miten liikut kunhan liikut. Jos juoksu ei ole sinun juttusi, tee jotain muuta.

Pois kaloriajattelusta

Kuinka moni valitsee lajin perustuen siihen, kuinka paljon se kuluttaa kaloreita? Toivottavasti ei kukaan. Uskon, kuitenkin että aika moni. Valitaan ryhmäliikuntatunneista ne kuluttavimmat, jotka vievät sinua ehkä hieman lähemmäksi sitä unelmavartaloa. Mieti, mitä muuta liikunta voi sinulle tehdä, kuin kuluttaa energiaa. Onko se hyvä olo? Onko se omaa aikaa kiireisen arjen keskellä? Uusien taitojen oppimista? Sosiaalisuutta?

Ota personal trainer tueksesi

Vaikka itse olen personal trainer, on minullakin treenimotivaatio hukassa aina aika ajoin. Ei huvita mennä salille, eikä tehdä juuri mitään. Joskus sitä tarvitsee tsemppiä ja uusia ideoita treenaamiseen. Valmentajan avulla saattaa löytää täysin uuden kipinän kuntoiluun, eikä kaikki näytäkään enää niin harmaalta.

treenimotivaatio hukassa?

personal trainer noora kenttämaa

shapeup

Jos sinulla on treenimotivaatio hukassa, pysähdy miettimään, miksi ylipäätään liikut? Onko se vain kalorien kuluttamista vai saatko siitä jotain paljon enemmän? Harrastuksia saa myös vaihtaa jos ei enää sama vanha innosta. Kyllä ne vanhatkin koirat oppii uusia temppuja, vaikka muuta väitetään!

Sporttista viikkoa!

Noora

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta