MIKSI HANKKIA PERSONAL TRAINER?

Kysymykseen miksi hankkia personal trainer on varmaan niin monta vastausta, kuin on personal traineriakin. Samaten asiakkailla on hyvin erilaisia syitä, miksi päätyy personal trainerin juttusille. Joku haluaa elämänsä kireimpään kuntoon – tähtää jopa kisalavoille. Sitten on ihmisiä, jotka tarvitsevat tsemppiä ja tehoja treeniinsä. Osa tahtoo ylipainostaan eroon. Todella moni tarvitsee sen alkusysäyksen takaisin liikunnan pariin ja hieman suunnitteluapua. Arki on nykyään niin kiireistä, että suuri joukko ihmisiä tarvitsee vain työkaluja arjenhallintaan. Miten juuri minä pystyn liikkumaan ja tekemään parempia valintoja ruokapöydässä?

Personal trainerin palkkaaminen ei ole noloa. Et ole yhtään sen huonompi kansalainen jos pyydät ulkopuolista apua. Ammattilaiset palkkaavat itselleen myös valmentajia. Itse ainakin koen saavani hirmuisesti inspiraatiota, kun pääsen fiksumpien oppiin. Yksin tekemällä saa olla aikamoinen sissi, että saa puskettua itsensä kerta toisensa jälkeen epämukavuusalueelle.

Miksi hankkia personal trainer?

Miksi hankkia personal trainer?

Personal trainerin palkkaaminen on paras sijoitus omaan hyvinvointiisi. Usein sitä on vuosikaudet luullut tekevänsä oikeita asioita, mutta kehitys junnaa paikoillaan. Voi olla, että olet yrittänyt kaikki mahdolliset dieetit, mitä markkinoilla on, mutta aina lihot takaisin. Pahimmillaan korkojen kera. Personal trainer osaa suunnitella juuri SINULLE maltilliset ohjeet painonpudottamiseen tai lihasmassan hankintaan. Hyvä personal trainer haluaa, että teet elämäntapamuutoksen, et suorita pikadieettiä. Traineri voi olla hyvä valinta myös silloin, jos kuntosalimaailma ei ole tuttu  ja haluat oppia oikeat tekniikat. On muuten paljon helpompi opetella ensimmäisellä kerralla liikkeet oikein kuin, että yrittää 10 vuoden päästä opetella pois vääristä tekniikoista. 🙂 Jos tuntuu, ettet saa treenistä tehoja irti, niin suosittelen myös kokeilemaan personal traineria. Itse en tiennyt miltä tuntuu treenata kovaa, ennen kuin palkkasin oman pt:n. Aina ei tarvitse treenata täysiä, mutta epämukavuusalueella vierailu aika ajoin varmistaa kehityksen.

Miksi hankkia personal trainer?

Millainen on hyvä personal trainer?

Hyvä personal trainer on ammattilainen. Omasta mielestäni hyvän valmentajan tulee kouluttautua jatkuvasti ja olla tiedon janoinen. Hyvä personal trainer osaa myös tunnistaa missä on hyvä ja missä asioissa on vielä opittavaa. Osaamisensa rajat on myös tunnistettava. PT:n ei tarvitse olla psykologi eikä lääkäri- ellei sitten edellä mainittuja papereita oikeasti löydy. 🙂 Tiedostan, että usein ylipainon syy löytyy pään sisältä. Siltikään en voi alkaa mennä liian syvälle psyykeasioihin. Niihin on omat ammattilaisensa.

Kouluttautuminen ja ammattitaito on ehdoton edellytys turvalliseen valmentamiseen. Maisterinpaperit eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että kyseessä on asiakaspalveluammatti. Sinun tulee olla helpostilähestyttävä, jotta luottamus valmentajan sekä asiakkaan välille voi syntyä. Toisaalta tulee olla ”kovis” , jotta personal trainerilla pysyy auktoriteetti. Osa ihmisistä tykkää rehellisestä huutamisesta, toiset haluaa hellempää otetta. Hyvän personal trainerin tulee osata kuunnella. Valmentajan täytyy osata rakentaa kullekin asiakkaalle omanlaisensa treeni- ja ruokaohjelmat. Jokaisella asiakkaalla on oma tarinansa ja arjen haasteensa. Tämä työ on ongelmanratkaisua, liikkumisen ilosanoman levittämistä sekä ihmisten motivoimista. Tässä työssä on pakko olla kiinnostunut ihmisistä, koska muutoin tämä työ on hemmetin raskasta.

Miksi hankkia personal trainer?

Aiheesta myös blogikirjoituksessa: Mitä on personal training?

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta