PERSONAL TRAINER KOTIIN – arjen luksusta kiireiseen arkeen!

Personal trainer kotiin? Kuulostaako oudolta? Kalliilta? Itse en tietoisesti suuntaunut kotitreenaamiseen tai näihin ”kotikäynteihin”, mutta jostain syystä niitä nyt pääosin teen. Ja miksipäs en? Personal trainerin palkkaaminen kotiin ei ole sen kalliimpaa kuin ”normaalit” personal trainer käynnit. Koska minulla ei ole omaa kuntosalia, jossa voisin päivystää, joudun joka tapauksessa liikkumaan paikasta toiseen asiakkaita tavatessa.

Uskon, että asiakkaat ovat motivoituneempia aloittamaan elämäntapamuutoksen, kun madallan kynnystä tulemalla heidän kotiinsa. Tulen käytännössä kotiovelle ja vien lenkille tai treeneihin. Asiakkaat saavat kuntoilla heille tutussa ja turvallisessa paikassa. Joillain asiakkaistani on oma kuntosali rakennettu autotalliin. Tehokkaisiin treeneihin kotona ei välttämättä tarvitse omistaa isoa taloa, jonne olisi mahdollista rakentaa kuntosali. Sinun kuntosalisi voi olla olohuone tai pihan leikkikenttä. Mielikuvitusta peliin!

personal trainer kotiin

personal trainer kotiin

Kotona treenaaminen säästää aikaa

Sinun ei tarvitse varata erikseen aikaa salille siirtymisiin vaan kuntosali on oma autotallisi tai olohuoneesi. Riittää, kun heität treenivaatteet päälle ja halutessasi musat pauhaamaan ja treenit voivat alkaa. Vaatteillakaan ei ole niin suurta merkitystä, kun ylimääräiset katsojat ovat poissa. Aikaa käytetään usein myös tekosyynä, ettei viitsitä raahautua kuntosalille jos aikaa treeneihin olisi esimerkiksi vain puoli tuntia. Kotona tekosyitä ei ole! 15 minuutin kotitreeni riittää ja kuntosali alkaa siitä, kun nouset ylös sohvalta.

Kotona treenaaminen säästää rahaa

Kuntosalimaksut voivat käydä kukkarolle. Varsinkin jos päätät palkata itsellesi personal trainerin. Ainakaan pääkaupunkiseudulla ei ole helppoa löytää kuntosalia, minne pääsisi salin ulkopuolisena personal trainerina treenaaman asiakkaitaan. Ja vaikka muutama ystävällinen paikka löytyykin, on kertamaksut suhteellisen kovia. Personal trainerin palkkaaminen jo yksin on useille kova sijoitus, joten voi kirpaista jos joutuu vielä kustantamaan parinkympin salimaksut siihen päälle per treenikerta.

Jos treenaat omin päin, ei kotona kuntoilu maksa mitään. Pienelllä rahallisella panoksella voit hankkia muutaman välineen kotisalillesi. Vastuskuminauhat eivät kustanna maltaita. Yhdellä kahvakuulalla pärjää alkuun vallan mainiosti ja sillä saa jumpattua koko vartalon tehokkaasti.

Kotona saa olla rauhassa

Kotona ei haittaa meikitön naama, takkuinen tukka tai miehen vanha T-paita.  Siellä saa olla sellainen kun on. Treenatessa voi laulaa, vetää väliin tanssit tai ihan mitä vain keksit. Kotisalilla ei tarvitse jonottaa laitteisiin vaan olet oman itsesi herra. Kotona voit myös ottaa lapset mukaan jumppailemaan. Näin olet myös hyvänä esimerkkinä, että kyllä mammakin jaksaa treenata ja huolehtia itsestään. 🙂

personal trainer kotiin

Kotitreenit ovat monipuolisia ja hauskoja

Kotona saa käyttää treeneissä mielikuvitusta. Ensin sitä voi ajatella, ettei kotona voi saada tehokasta treeniä aikaan, mutta usko pois että voi! Kehonpainoharjoittelu on parhaimmillaan hyvin raskasta ja tehokasta. Yhdistelemällä kehonpainoharjoittelua ja vaikkapa kahvakuulailua on tehotreeni taattu! Voit myös yhdistellä ulkona treenaamista ja kotijumppaa. Käy alkuun juoksulenkillä ja tule sen jälkeen tekemään 15 minuutin core-treeni kotiin.

Personal trainer kotiin

Jos aika on kortilla, etkä halua raahautua kuntosalille, niin ei kuule tartte! Itse käyn mieluusti ihmisten kotona treenauttamassa heitä heille tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Monen silmät ovat avautuneet sille, ettei ole pakko raahautua minnekään. Maailma on täynnä liikkeitä, joihin ei kuntosalilaitteita tarvitse!

personal trainer kotiinKuvat:Marianne Sendenali

Kuvauspaikka: JM Syke 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta