TERVEELLINEN JÄLKKÄRI – sopii vaikka viikonlopun brunssille

Olen itse aikamoinen sokerihiiri ja aika ajoin tuleekin tehtyä herkuttelun suhteen ryhtiliikkeitä. Terveellinen jälkkäri- ohje löytyy tästä postauksesta. Tällä ohjeella voit syödä jälkkäriä vaikka joka päivä. Toimii välipalan tavoin – ehdottomasti parempi välipala kuin vaikkapa suklaapatukka!

Terveellinen jälkkäri toimii vaikkapa viikonlopun brunssilla!

Tässä kiireisen arjen keskellä on tullut liian usein mentyä välipaloilla ja ei niin terveellisillä sellaisilla. Nyt ajattelin heittää ne perinteiset herkut unholaan hetkeksi ja keksiä niiden tilalle jotakin terveellisiä vaihtoehtoja. Kokeilin viikko sitten ensimmäistä kertaa avokadosta ja banaanista tehtyä ”kaakaomoussea.” Pelkästään kaakaomousse on suhteellisen tuhti jälkkäri, joten halusin sitä hieman tuunata. Tässä herkussa on kaksi eri makuista kerrosta, rapeus tulee myslistä ja pensasmustikat antavat freshin loppusilauksen. Tämä toimii vaikkapa viikonlopun brunssilla. Kokeile!

terveellinen jälkkäri

Kahden kerroksen makea jälkkäri (1-2 annosta)

ohje:

  • 1 avokado
  • 2 banaania
  • peanut butter
  • suolaa
  • 1 prk vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
  •  mysliä / granolaa
  • pensasmustikoita
  • kanelia
  • hunajaa

En juurikan mittaile tai laskeskele, vaan mennään ihan maistelun perusteella. Siksi ei tarkkoja määriä ohjeessa ole. 🙂 Ensiksi surauta avokado, yksi banaani, peanut butter, suola, hunaja sekä kaakaojauhe tehosekoittimessa sileäksi. Vaahdota toisessa astiassa kaurakerma. Mausta se kanelilla. Pilko yksi banaani. Tämän herkun voit koota vaikkapa viinilaseihin, jos tahdot juhlallisemman kattauksen. Aloita laittamalla kaakaomoussea pohjalle. Lisää sen jälkeen mysliä, banaania ja hieman pensasmustikoita. Tämän jälkeen laita kaurakermaa oman halusi mukaan.  Lopuksi sirottele mysliä, banaaniviipaleita ja mustikoita koko komeuden päälle. Pistä hetkeksi jääkaappiin maustumaan tai nauti heti. Minä toteutin jälkimmäisen. Toimi silti. 🙂

terveellinen jälkkäri

terveellinen jälkkäri

Terveellinen jälkkäri vie makeannälän

Tässä herkussa on se hyvä puoli, että vaikka tämä ei nyt ihan kaloriton jälkkäri olekaan, ei se sisällä tyhjiä kaloreita. Itse kuulun siihen jengiin, joka voi syödä karkkia, suklaata ja sipsiä TODELLA ison satsin, eikä tunnu missään. Ne kun sisältävät paljon energiaa, muttei mitään hyödyllistä, eivätkä ne täytä masua. Tämän jälkkärin jälkeen mieli ei tee enää osta kilon irttarisäkkiä. I promise. Tuo vaahtoutuva kaurakerma oli itselle uusi tuttavuus. Toimi älyttömän hyvin, ei tarvinnut erikseen mitään makeutusta, maistui pelkän kanelin kanssa loistavalta!

Herkullista lauantaita!

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

 

 

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta