NOPEA JA HELPPO 5 PÄIVÄN TREENIHAASTE (sis. videot!)

treenihaaste

Treenihaaste- kroppa hereille minuutin treenillä!

ShapeUpin facebookissa oli viime viikolla 7 AM Workout – treenihaaste, jolla haastoin jokaisen aloittamaan päivänsä 1 minuutin aamujumpalla. Jos et ehtinyt mukaan, niin alla kaikki videot koosteena. Haasteen tarkoituksena on herättää keho aamun askareisiin. Samaten mun tavoitteena on madaltaa liikkumisen kynnystä ja kehoitankin aloittamaan yhden (1) minuutin treenillä per päivä. Pienellä panostuksella huomaat, suuria vaikutuksia. Olet virkeämpi ja starttaat työpäivän ehkäpä tehokkaammin. Anna tälle mahdollisuus. Aikaahan meillä kenelläkään ei ole liikaa, mutta uskallan vannoa, että minuutin treenille sulla on aikaa.

Osa 1 : Istumakyykyssä rangan kierto

Istu alas kyykkyyn. Paino on kantapäillä. Tässä versiossa peppu saa valahtaa alas, eli asennon ei tarvitse olla samanlainen kuin tanko niskassa kyykättäessä. Istuen kyykyssä, lähde viemään toista kättä suorana ylös ja käännä rintakehää samaan suuntaan. Samalla, kun alaselkä, lonkan ja nilkkojen alue saa rentoutua (tai jos kiristää, niin venytystä), saadaan rintarankaan mukava kiertoliike.

Osa 2 : Lankussa ”askellus”

Treenihaasteen osa 2 käsittelee niin keskivartalon kuin käsivarsienkin lihakset. Tämä laittaa hapoille! Mene punnerrusasentoon. Lähde käsi kerrallaan laskeutumaan kyynärnojaan. Sieltä ”askellat” takaisin punnerrusasentoon. Vaihda joka toistolla aloittavaa kättä. Kroppa tiukkana koko liikkeen ajan.

Osa 3 : Linkkuveitsi & Supermies

Jälleen core-treeniä! Tässä liikkeessä käsitellään keskikroppa niin etu- kuin takapuolelta. Ensin tee linkkari, jonka jälkeen kierähdät kyljen kautta päinmakuulle. Kun olet päätynyt vatsallesi, tee supermies eli nosta sekä kädet että jalat suorana kohti korkeuksia. Sieltä kierähdät samaa reittiä takaisin selinmakuulle, jossa teet taas linkkarin. Tämän jälkeen kierähdät toisen kyljen kautta taas päinmakuulle.

Osa 4 : Mittarimato takareisien pumppauksilla

Aloita seisoma-asennosta. Lähde kävelemään käsien avulla punnerrusasentoon, jopa hieman yli. Pidä jalat koko ajan suorana, jotta saat takareisiin ja pohkeisiin venytystä. Punnerrusasennosta lähdet kävelemään käsien avulla takaisin kohti jalkoja. Loppuasennossa tee muutama pumppaus, jotta saat takaosastolle venytystä lisää. Ja toista välittömästi. 🙂

Osa 5 : Etunojapunnerrus & selän pyöristys

Viimeisessä liikkeessä yhdistyvät punnerrus ja selän rentoutus. Tee ensin etunojapunnerrus (kädet kapealla, kyynärpäät taaksepäin) , jonka jälkeen viet takapuolen taakse. Pidä kädet suorana edessä. Näin saat alaselkää rentoutettua ja hartioille venytystä. Sitten vaan uudestaan ja tee minuutissa niin monta toistoa kuin ehdit.

Kuvat ja videot: Marianne Sendenali 

Kuvauspaikka: Töölön Kisahalli

Tsemppiä treeneihin!

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta