KUINKA SIIRRYIN TYÖNTEKIJÄSTÄ KOKOAIKAISEKSI YRITTÄJÄKSI?

Kuinka siirryin työntekijästä kokoaikaiseksi yrittäjäksi?

No ensinnäkään se ei tapahtunut yhdessä yössä. Se on vaatinut valtavasti työtä, suunnittelua ja uskoa tulevaan. Ja tästä suunnittelutyöstä ei välttämättä suoranaisesti kilahda mitään kirstun pohjalle. Ainoa mistä rahaa ropisee tilille on valmennukset. Se, että istun kotitoimistolla miettimässä markkinointisuunnitelmia ei varsinaisesti tuo leipää pöytään. Ainakaan tulos ei näy samalla sekunnilla. Tässä ei voi laskea samanlailla työtunteja kuin palkkatyössä. En voi laittaa konetta kiinni, kun 8 tuntia on täynnä. Kellokortilla et tee mitään! 🙂 Toisaalta yrittäjyys antaa joustoja. Saat suunnitella päiväsi itse ja ottaa vaikka päikkärit keskellä päivää ja avata koneen uudestaan vasta illalla. Tykkään myös mielettömästi reissata asiakkaiden luona ja treenauttaa heitä kotonaan tai ulkona. Toimistovuosien jälkeen osaan niin arvostaa tätä!

Viime perjantaina suljin viimeistä kertaa koneen työpaikallani ja hyvästelin työtoverit. Tänään olen täysipäiväinen yrittäjä. Uskon siihen, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Minulla meni vuosi sinnikästä työtä, että olen tähän pisteeseen päässyt. Olen käynyt palkkatöissä, jotta olen saanut vuokrat maksettua ja lapseni elätettyä. Samaan aikaan on illat vietetty koneella tehden verkkosivuja sekä mietitty, miten hitossa saan asiakkaita. Asiakas kerrallaan on menty eteenpäin.

Käännekohta tapahtui ehkä siinä vaiheessa, kun paloin loppuun viime keväänä. Siinä kohtaa aloin miettimään, onko musta oikeasti tähän. Haluanko mä tätä ja pystynkö. Hanskat meinasi tipahtaa useammankin kerran. Sitten jostain syvältä sisimmästä tuli kaivettua se suomalainen sisu, että kyllä mä perhana pystyn tähän! Ehkä mä jollain tapaa annoin myös itselleni luvan olla ylpeä itsestäni ja luvan siihen, että mulla on oikeus menestyä ihan yhtä lailla kuin muillakin. Esteet on usein siellä omassa päässä.

 yrittäjäksi

Älä kadehdi!

Yrittäjäksi ei synnytä, siihen opitaan. Itse olen tehnyt sen virheen, että olen kadehtinut, ehkä jopa inhonnut jotain tyyppejä, menestyksen vuoksi. Se on täysin johtunut omasta epävarmuudesta. Ei voi koskaan ulkopuolelta nähdä, miten paljon jonkun asian eteen on tehty töitä. Fakta on se, että jokaisella on mahdollisuus menestyä. Okei, ehkä jollain on paremmat lähtökohdat kuin toisilla, mutta silti kaikilla se mahdollisuus on olemassa. On ollut ihana huomata, miten siistejä tyyppejä tämä maa pitää sisällään! Piti vain aukaista silmät. Ja nämä tyypit, ketä olen aiemmin omassa synkkyydessäni ehkä kadehtinut, on mitä parhainta porukkaa.

Nyt vuoden rämpimisen jälkeen voin rinta rottingilla sanoa olevani yrittäjä. On kymmeniä sähköposteja joihin en ole saanut vastausta. On kymmeniä asiakastapaamisia, jotka ovat menneet puihin. On kymmeniä pieleen menneitä markkinointitoimenpiteitä. Päätä on hakattu seinään huolella ja kantapään kautta pitää näköjään oppia kaikki. Silti sieltä pohjalta on vain noustava. Ei auta itkut markkinoilla.

yrittäjäksi

yrittäjäksi

Yksin en olisi mitään

Totuuden nimissä en olisi tässä ilman tukiverkostoa. Ilman mun miestä en olisi ikipäivänä laittanut toiminimi-hakemusta menemään. Ilman miestäni myöskään nettisivuja ei olisi. Kotona mut on kerta toisensa jälkeen nostettu takaisin jaloilleni. Joten kiitos Antti. ❤️

JM Syke on yritys, joka otti minut jo yrittäjyyteni alussa avosylin vastaan. JM Syke tarjoaa muun muassa personal trainingia, ryhmävalmennusta sekä yritysliikuntaa omalla yksityisellä liikuntastudiollaan Malmilla. Heiltä olen saanut kiitettävästi keikkaa, vaikka alussa ihan rehdisti ilmoitin, ettei minulla ole mitään kokemusta ryhmävalmennuksesta. Siinähän sitä oppii, kun kokeilee, ilmoitti paikan pitäjä Marko. 🙂 Asia selvä ja eikun ohjaamaan. Nykyään ohjailen Malmilla ihan vakituiseen.

Delight – yhteistyön kautta olen tutustunut hyvin inspiroiviin ihmisiin ja on mahtava päästä hyvinvointialan tyyppien kanssa viettämään aikaa. Olen todella kiitollinen, että olen päässyt remmiin mukaan. Delight pitää minun ja asiakkaani välipalat kunnossa.

Sit mun ”somevelho” Marianne, on auttanut mua alkuun. Näyttänyt kädestä pitäen sosiaalisen median salat. Vitsi, et tunnen itseni ihan mummoksi. 🙂 On kuvattu, blogattu, tehty kamppiksia ja mitä kaikkea. Tulosta alkaa näkymään. KIITOS.

Ystäväni kymmenen vuoden takaa on ideoinut ja väsänny mulle huikean Tiistain Toimisto Treenit -videosarjan, joka alkaa tällä viikolla! Kiitokset tästä ja monesta muustakin Emma.  ❤️

Ystävien tukea ei voi unohtaa. Ilman kannustustanne en seisoisi näin tukevasti omilla jaloillani. On lohdullista tietää, ettei ole yksin.

yrittäjäksi

Delight Pure – Maukas välipala kaikenikäisille!

Kaikki kuvat on otettu yhteistyökumppanini Delightin viime lauantaina 1.4.2017 järjestämästä tapahtumasta. Päivä sisälsi tankotanssia, akrobatiaa sekä maistuvan välipala buffetin. Tapahtumassa esiteltiin myös uusi tuote Delight Pure -välipalapatukka. Tapahtuma järkättiin Helsingissä Pole4Fitillä ja päivän aikana saimme myös nautiskella tankotanssiohjaajien showsta. On tuo tankotanssi kyllä vaativa laji, mutta ohjaajat saivat näyttämään sen helpolta.

Uudet Delight Pure -patukat sisältävät vain 5 ainesosaa. Ai, että mitä makuja. Välipalapatukat ovat täynnä hedelmiä, pähkinöitä ja mausteita. Ei muuta. Tästä syystä ne sopivat kaikenikäisille. Mun poika Roope ihastui niihin myös! Oli pakko piilottaa ne, ettei mene parempiin suihin.

Tuotteet ovat vegaanisia, laktoosittomia, gluteenittomia, maidottomia. Eivät myöskään sisällä lisättyä valkoista sokeria.  Todella pehmeitä, sulavat suussa. Tykkään myös, että on rakennetta eli maapähkinä-rusina -merisuola -patukka sisältää maapähkinän reiluhkoja paloja. Suu saa rousketta. Mun ehdoton lemppari siis on tämä peanuts, raisins & sea salt -välipalapatukka. Sopivasti makeutta ja suolaisuutta samassa paketissa. Lue Delight Pure -patukasta lisää täältä.

yrittäjäksi

yrittäjäksi

yrittäjäksi

Work Hard or Go Home!

Superia maanantaita!

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

 

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta