NOORAN TREENISSÄ: Kevät toi, kevät toi juoksijan!

Blogin puikkoihin on hetkeksi tarttunut Nooran treenattava Emma! Sain mahdollisuuden dokumentoida treenini edistymistä tällä Shape Up:in ”Nooran treenissä” blogissa! Noora teki mulle kotitreeniohjelmat ja käy myös säännöllisin väliajoin piiskaamassa meikäläistä ruotuun 😉 

 

juoksijan

Erilaiset juoksulenkit ovat osa treeniohjemaani: on hölkötystä, on lönkötystä, on spurttia on sprinttiä, mäkijuoksua ja oikein kävelyäkin. Tähän asti olen saanut tehdä sitä sisätiloissa mutta nyt AH, kevät on taas täällä ja pääsen taas kirmaamaan vapauteen! 

MIKSI JUOKSEMINEN?

Juokseminen on mun mielestäni mielekkäintä liikuntaa monestakin syystä. Ensinnäkin se on helppoa. Käytännössä tarvitset vain lenkkitossut sekä kaksi tervettä jalkaa jotka sulloa niihin ja olet jo melkein valmis! Naisilla myös urheilurintsikat on ihan mainio lisä jos ei tahdo alkaa kesken lenkin rullata rintavarustusta rusetille niskan taakse.

Toki on totta, että juostessakin voi kroppaansa rasittaa ja esimerkiksi nivelongelmaisille harrastusta ei kaiketi edes suositella. Lisäksi olen käsittänyt että kävely (se juoksemisen vähemmän suosittu pikkuserkku) on nykyään trendikästä liikuntaa, eli jos ei varsinainen viilettäminen lenkkipolulla inspaa, voi silti olla ihan IN ja löntystää chillisti.

HYI HITTO SIELLÄ SATAA

On yleensä se mitä kaverit sanovat kun ehdotan hölkkä- tai kävelylenkkiä ei- kauniina päivänä. Ei kauniilla päivällä en siis suinkaan tarkoita tsunamin jälkeistä lumimyrskyä, vaan sellaista vähän harmaata, semisateista ELI normaalia päivää Suomessa.

Okei mä myönnän, en itsekään enää ole himojuoksija joka tarpoo eteenpäin säässä kuin säässä. Viitisen vuotta sitten kun juoksuharrastukseni oli aktiivisimmillaan lenkkieni pituus oli aina 7-15 km kerralla, useamman kerran viikossa ja pakkasesta viis. Tosin nyt jo viimeisestä puolimaratonista on tosiaan se viisi vuotta, joten niitä henkseleitä ei enää kovin paljoa kehtaa paukutella. Uskoni uuteen alkuun on kuitenkin vahva ja lisäksi Noora on lupautunut keväämmällä lähteä mukaani Helsinkiin juoksulenkille! Ou jee sanon minä!

Aioin kirjoittaa muutaman juoksuvinkin, mutta täällä Nooran aiemmin tänä vuonna julkaisemassa blogissa oli niin tiukkaa asiaa, että mitä turhia: Suosittelen tutustumaan mikä juoksun aloittaminen harrastuksena yhtään kiinnostaa.

Mutta nyt tossua toisen eteen,

-Emma

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta