PALJONKO PAINO TIPPUI? -Viikko uutta Alkua takana

*Alku -valmennus saatu blogin kautta.

Suutarin lapselta puuttuu kengät. Tässä on mun uusi alku. Pyrin raportoimaan viikottain edistymistäni Alku-valmennuksen parissa. Alku on tehokas nettivalmennus painonhallintaan ja hyvinvointiin. Se sisältää kattavat opit ravitsemukseen sekä ruokavalioon, reseptejä ja myös motivaatio- ja muutostehtäviä. Alku -ruuat on gluteenittomia ja maidottomia. Edellämainittujen tuotteiden poisjättäminen vähän jännittää, mutta pistetään kokeiluun. 

Haasteellinen eka viikko

Ensimmäinen viikko uutta alkua takana. Sanotaanko niin rehellisesti, ettei ole mennyt ihan niin hyvin kuin näillä tiedoilla ja taidoilla voisi olettaa. Olen kuitenkin kokonaisuuteen tyytyväinen. Olo on fressimpi, ei turvota, ei väsytä ja leivän syöminen on jäänyt taakse. Uusi alku oli myös sen puolesta, että jätin viime viikolla päivätyöni ja meneillään oleva viikko on ensimmäinen täyspäiväisenä personal trainer -yrittäjänä! Elämme jännittäviä aikoja siis.

Elämä koettelee heti ensimmäisellä viikolla. Tiistaina hajosi smoothiekone (traagista) ja itku meinasi tulla jo heti aamutuimaan. Siitä itseni kuitenkin keräsin ja lähdin kohti työmaata. Autosta alkoi kuulua jännää kolinaa. Pääsin kuitenkin palaveriin, jonka jälkeen köröttelin lähimpään autohuoltoon, jossa sain kuulla, että huolto olisi pitänyt tehdä ajat sitten. Better later than never. Kollegani Suvin mukaan elämä koettaa kertoa minulle jotain. Mietin vain, että mikähän se viesti mahtaa olla? 🙂

Olemme sitten pari päivää kokeilleet elämää yhdellä autolla. Olen vienyt mieheni töihin ja mennyt siitä sitten omia menojani ja päivän päätteeksi noutanut hänet töistä. Autossa on tullut istuttua enemmän kuin tarpeeksi. Kirsikkana kakun päälle vielä, että poikani 6 v sairastui eilen. Ja edelleen meillä on vain yksi auto käytössä ja pojan isä työmatkalla. Organisointikyvyt päässeet tositoimiin heti ensimmäisellä viikolla.

paljonko paino tippui

Rasva on VAIN rasvaa

Nyt kuitenkin aiheesta rakkaimpaan eli syömiseen. Vaikka elämä on koetellut tällä viikolla, en ole vetänyt ihan läskiksi. Paitsi tänään tein ihan tietoisen valinnan ja söin pari pikkuista suklaamunaa (ostin kuumeiselle lapselle, mutta tottakai vedin välistä.) Mutta onko mulla huono omatunto? No eipä juuri.

Ja yks juttu, mitä olen oivaltanut tässä vuosien saatossa. Vaikka juuri nyt olen hieman tyytymätön kroppaani, en ole tyytymätön koko mun elämään. Se on kuitenkin vain rasvaa. Se ei ole syöpä. Mulla ei ole luita katki. Se on VAIN rasvaa, jonka saa aika vaivattomasti pois. Varsinkaan kun ei puhuta sairaalloisesta ylipainosta, joka oikeasti on terveysuhka, niin asian suhteen ei kannata menettää yöuniaan.

Ja kyllä – voin silti olla täysin uskottava PT, vaikka mulla on se vitonen ylimääräistä. Rasvan määrä ei määrittele minua eikä ammattitaitoani. Eikä myöskään sun!

paljonko paino tippui paljonko paino tippui

Paljonko paino tippui?

Olen aina vain vähemmän ja vähemmän kiinnostuneempi painosta. Usein se vaakalukema saa vain aivan turhaa huolta ja murhetta aikaiseksi. Mutta rehellisyyden nimissä, pöhötys on hävinnyt ja elopainosta lähtenyt viikossa KILO. Mulla on kivempi olla kropassani, herkkuhimot ovat hävinneet, joten it’s all good. Ei ole tarvinnut punnita ruokia, joten tää on ollut superhelppoa. Jännä, että sitä laihtuu, ilman että tarvitsee laihduttaa.

Ihanaa loppuviikkoa!

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

2 vastausta artikkeliin “PALJONKO PAINO TIPPUI? -Viikko uutta Alkua takana”

  1. Tää tulee olemaan mielenkiintoinen matka! Tsempit nyt vielä loppuviikkoon, toivotaan että onni kääntyy 🙂 xx

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta