KUINKA PYSYÄ POSITIIVISENA KUN KAIKKI MENEE PÄIN SEINIÄ?

Kuinka pysyä positiivisena, kun tuntuu ettei mikään suju. Oli kyse sitten työstä, parisuhteesta tai dieetistä tulee niitä vastoin käymisiä eteen aina. Mokilta, vastoinkäymisiltä tai epäonnelta ei voi välttyä, joten meidän tulisi niihin osata suhtautua oikein. Mitä teet silloin, kun jokin asia menee päin seiniä? Jos dieetillä sattuu ”repsahdus”, jätätkö koko dieetin siihen vai porskutatko eteenpäin?

Monet asiakkaani kertovat, että monesti painonpudotus -projekti on tyssännyt siihen epäonnistumiseen. Ja usein vielä siihen yhteen. Hetken aikaa on menty hienosti ja pysytty ruodussa. Sitten tulee päivä, kun syöt sen suklaalevyn ja vähän pizzaakin päälle. Se oli sitten siinä. Ei musta ole tähän.

kuinka pysyä positiivisena

kuinka pysyä positiivisena

Mokaa joskus!

On inhimillistä mokata joskus. Epäonnistuminen kannattaa ottaa kasvun ja kehittymisen kannalta. Kannattaa siis mokata! Siitä ei kannata sättiä itseään, vaan tarkastella mikä meni vikaa, ja miettiä miten toimin seuraavalla kerralla vastaavassa tilanteessa.

Asia ei ole mustavalkoinen. Sama juttu painonpudotuksessa kuin vaikkapa yrityksen perustamisessa. Jos itse olisin luovuttanut ensimmäisen vastoinkäymisen edessä, olisi yritystoimintani tyssännyt ensimmäiseen viikkoon. Meni vuosi, että sain tämän homman pyörimään. Ja voi kuulkaa, se on vaatinut epäonnistumisia ja mokia. Jokaisesta mokasta olen kuitenkin oppinut jotain ja siksi olen tässä.

Jos olet painonpudottaja ja päätät vakaasti, että juoksemalla ne kilot lähtee. Entä jos et rakastu juoksemiseen? Tulet heti ensimmäisen viikon jälkeen kipeäksi? Luovutatko vai ratkaisetko ongelman jotenkin muuten? Maailma on täynnä liikuntalajeja sekä ruokavalioita, sun tulee vaan löytää se oma juttusi.  Kolhuja tulee, flunssia tulee, työmatkoja tulee, sydänsuruja tulee. Mikään edellämainituista ei ole kuitenkaan syy jättää leikkiä kesken. Aina tulee uusi aamu ja voi yrittää uudelleen.

kuinka pysyä positiivisena

Kuinka pysyä positiivisena?

Positiivisuus on asenne. Se on valinta. Shit happens, mutta sitä se elämä välillä on. Löydä paskimmistakin jutuista edes yksi positiivinen asia. Ja anna itsellesi lupa epäonnistua! Siitä voi syntyä jotain hyvää. 🙂 Joskus tulee niitä päiviä, jopa viikkoja, kun kaikki tuntuu menevän päin seiniä. Autot hajoaa, mokailet töissä, puoliso ärsyttää. Itse uskon siihen, että tunteita saa näyttää kunhan niihin ei jää vellomaan, eikä aiheuta toiminnallaan muille pahaa mieltä. Näissä tilanteissa minulla auttaa se, että kirjoitan ylös ne asiat, jotka elämässä on hyvin ja mistä voin olla onnellinen. Ja harva asia on sellainen, mistä ei puhumalla selviäisi.

Positiivista iltaa! 🙂

Kuvat: Marianne Sendenali

Paikka: Factory

Käy tykkäämässä ShapeUpin facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta