NOORAN TREENISSÄ: KUNTOSALIEN KIRJOITTAMATTOMAT SÄÄNNÖT

Blogin puikkoihin on hetkeksi tarttunut Nooran treenattava Emma! Sain mahdollisuuden dokumentoida treenini edistymistä tällä Shape Up:in ”Nooran treenissä” blogissa! Noora teki mulle kotitreeniohjelmat ja käy myös säännöllisin väliajoin piiskaamassa meikäläistä ruotuun 😉

kuntosalien kirjoittamattomat säännöt

Tein viime viikolla syrjähypyn. Olin työ- ja koulureissulla toisessa kaupungissa joten käytin välittömästi tilaisuuttani hyväksi. Kotona on tottunut tuttuun ja turvalliseen, mutta nyt sain mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja jännittävää kun kaverini laahasi minut mukaansa omalle kuntosalilleen.

Kotitreeniuskollinen elämätapani vaihtui siis viikonlopun ajaksi kuntoiluun salilla ja kyseessä ei ollut mikä tahansa jumppapirkkojen perinteinen aerobic-tunti vaan ihka oikea voimalusali. Siirryin siis kodin rauhasta ympäristöön, jossa altistin itseni vieraiden (arvosteleville?) katseille.

MITEN TÄÄLLÄ KUULUU OLLA?

Oli ensimmäinen ajatukseni, kun kaverini suvereenisti säntäsi painojensa ja systeemiensä kimppuun. Vaikka itsekin olen kuntosalilla aiemmin treenannut niin jotenkin uusi ympäristö teki minusta miltei toimintakyvyttömän. Hämmennyksen ja pienen paniikin jälkeen en osannut salilla tehdä muuta kuin polkea kuntopyörää kuulokkeet päässä. Ja koska en kehdannut mennä muihin laitteisiin, vatkutin pyörää kokonaiset puolitoista tuntia. Perse oli muuten kipeä vielä kolme päivää koitoksen jälkeenkin.

Siinä kuntopyöräillessäni pääsin kuitenkin hyödyntämään aikaa ja aloin tarkkailla kanssatreennaajiani. Oli helppo erottaa kokenut vakkariporukka ja aloittelijat toisistaan ja aloinkin päässäni pyöritellä kuntosalien kirjoittamattomia sääntöjä. Yleisiä, pukkarin tai salin seinään kirjoitettuja ohjeistuksia on paljon ja ne on suht helppo sisäistää, mutta jokaisen salin omat, kirjoittamattomat säännöt ovat aivan eri asia. Ne säännöt opitaan ainoastaan erehdyksen, häpeän ja aktiivisen tarkkailun kautta. Tässä muutamia havainnoistani:

KUNTOSALIN KIRJOITTAMATTOMAT SÄÄNNÖT

1. JONOTA SALAA

Äijäsaleilla jonotusta sen perinteisimmässä muodossa ei hyväksytä vaan se pitää tehdä salaa ja kärkkymättä. Kun kohteesi vapautuu taas muiden käyttöön pitää edetä smoothisti: ”ai tää olikin vapaa”.’

2. PAHEKSU PUHINAA SYVÄSTI

Treenatessa on pidettävä mölyt mahassa. Seksuaaliselta kuulostava ähinä oikeuttaa paheksuvaan pään pudistelun.

3. PAINOJEN LUKKOJEN KÄYTTÖ

Painojen lukot kuuluvat sille, ketä lähimpänä ne ovat, vaikka henkilö ei käyttäisi niitä juuri. Ainoastaan todellinen alfanaaras tai alfauros voi osoittaa asemansa pöllimällä toisen lukot.

4. TALKIN KÄYTTÖ EHDOTTOMASTI SALLITTUA

Kaikkialla lukee että talkin käyttö on kiellettyä, mutta silti melkein kaikki näyttävät käyttävän sitä aivan himona.

5. LEVYTANGOT

Levytangot KUULUU pudottaa maahan äänekkäästi. Ei astella maahan varovasti (senkin nössö).

6. ÄLÄ KATSO

Muiden treenamista on action ei saa missään nimessä katsoa. Se on ahdistavaa ja siitä voi kuulemma saada päällensä ikuiset vihat.

Pitääkö nämä kirjoittamattomat säännöt paikkansa? Vai onko tällaista vain äijäsaleilla? 😉 Tuleeko muita kokemuksia mieleen?

-Emma

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta