NOPEA JA KEVYT LOUNAS MUKAAN – KATSO RESEPTI!

Mukavaa sunnuntaita. Monella se arki astuu jälleen huomenna viikonlopun myötä kuvioihin. Kiireessä syöminen monesti unohtuu tai vähintäänkin tulee tehtyä niitä ”ei niin hyviä” valintoja. Tässä kirjoituksessa annan vinkkiä miten toteuttaa nopea ja kevyt lounas mukaan otettavaksi. En erityisemmin pidä kokkaamisesta. Vastenmielisintä se on kiireessä, joten ennakointi on tärkeää. Viikonloppuisin usein hahmottelen, mitä aikoisin kokkailla seuraavalla viikolla ja toteutan kauppareissuni tämän suunnitelman mukaan. Silloin kaapista löytyy kätevästi ainekset, eikä tule sorruttua pikaruokaan.

Välillä tien päällä joutuu valitsemaan hyvinkin huonoista vaihtoehdoista, mutta stressiä ei siitäkään kannata ottaa. Aina ei jaksa suunnitella ja ennakoida, silloin mennään sillä mitä on tarjolla. Silloin valitaan se vähiten heikko vaihtoehto. Mitä tulee itse ruuanlaittoon,  tulee sen olla nopeaa ja suht simppeleistä raaka-aineista tehtävää. Ahdistun jos joutuisin yhden ruoka-annoksen vuoksi kantamaan läjäpäin mausteita ja minulle outoja ruoka-aineksia kaupasta.

nopea ja kevyt lounas

nopea ja kevyt lounas

Olen reilu vuoden verran aktiivisesti koittanut vähentää lihansyömistä ja ensimmäiset puoli vuotta menikin suht lihattomasti. Nyttemmin syön lihaa silloin tällöin. Pääasiassa kotona valmistuu kuitenkin kasvisruoka. Jaankin tässä nopeasti ja helposti valmistuvan lisukkeen kikherneistä, jonka voit ottaa vaikkapa lounaaksi mukaan. Alkuperäinen ohje täältä

Nopea ja kevyt lounas: Marinoidut kikherneet

  • 2 prk kikherneitä
  • 1 sitruunan mehu
  • loraus oliiviöljyä
  • loraus soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl Garam Masalaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 kotimaista tomaattia kuutioituna

Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Sopii tarjottavaksi esimerkiksi pelkän salaatin kanssa. Kokeile myös pastan tai riisin kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa oli mukana myös korianteria, mutta se ei ole meidän perheen suosikki, joten se jäi pois. Simppeliä ja herkullista.

nopea ja kevyt lounas

nopea ja kevyt lounas

Jos kasvisruuan tekeminen kuulostaa hankalalta, niin tutustu ihmeessä GoGreenin tarjontaan. Heidän mottona on, että vihreän ruuan tulisi olla ennen kaikkea hyvää ja samalla myös hauskaa & helppoa valmistaa. Heiltä löytyy muun muassa kikherneet, linssit ja pavut näppärissä purkeissa. Olen itse huomannut, että kasvisruuan tekeminen on paljon helpompaa kuin liharuokien. Ei tarvitse olla niin neuroottisena pannulla valvomassa, meneekö pihvi liian kuivaksi tai jäikö kana raa’aksi. Vege on purkkiruokaa parhaimmillaan. Ja mikä parasta, herneet, linssit ja pavut eivät mene kovin nopeasti vanhaksi ja säilyvät kuivakaapissa. Oivaa mökkiruokaa myös. 🙂

Huippua sunnuntaita!

Noora

 

 

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta