NOORAN TREENISSÄ: SOKERISTA VIEROITTAUTUMISEN ILOT

Tajusin tässä aivan hetki sitten, että yksi kuntoiluprojektini tärkeimmistä tavoitteista (terveyteni lisäksi) oli olla kesäkuussa kolmenkympin kunnossa. Synttärit ovat siis tulossa kovaa vauhtia ja paikalle varattu palju täyttyy kuuden viikon kuluttua uimapukuihin pujahtaneisiin synttärijuhlijoihin – minä mukaan lukien!

Ikävä kyllä (bikinikuntooni liittyen) viimeiset pari viikkoa on mennyt kovan flunssan kourissa ja työkiireet kuumottavat vielä tämän ja seuraavankin viikon, joten kunnon treenin pariin pääsen keskittymään vasta kahden viikon päästä, jonka jälkeen on siis enää yksi kuukausi h-hetkeen!!

SANKARIDIETTI

Jokunen vuosi sitten telkkarissa pyöri laihdutusohjelma joka taisi olla nimeltään morsiandietti. Siinä hard core personal trainer teki kohta naimisiin meneville morsmaikuille kunnon treeni- sekä ruokavalio -ohjelman, jonka avulla naiset kituuttivat ja kärsivät itsensä upeaan kuntoon hääpäiväkseen. Ja vaikka ohjelma oli kaiken kaikkiaan viihdyttävä kaikkine polttareiden sushilipsahduksineen, tajusin että minun on nyt jokseenkin toteutettava sama temppu ja vähintäänkin luovuttava sokerista ennen juhliani. Sillä nämä synttärit ovat ne ”ne minun isot juhlani”, jonka jälkeen voin turvota ja kuolla pois.

Mitä sokerittomaan sankaridiettiini sitten kuuluu? Noora on onneksi tehnyt uuden treeniohjelman ja lisäksi innostuin hieman myös hänen Alku-ruokavaliokokeilustaan, josta aion vähintääkin ottaa ohjeita onkeeni viimeisen kuukauden ruokavaliota suunnitellessa. Isoimpana haasteena kuitenkin mietin itseni palkitsemista, koska valitettavasti tällä hetkellä tämä kaiken kiireen keskellä jokainen itselleni sallima palkinto, on ollut sarjaa sipsi-suklaa-skumppa.

Mutta MIKSI palkinnon pitäisi aina olla joku herkku? Syy on yksinkertainen: Siksi koska se on helppo, halpa ja nopea. Toisaalta mässäilyn tuoma mielihyvä kestää vain hetken. Oli pakko pysähtyä miettimään: mistä muusta tykkään kuin herkuista? No tietenkin monestakin asiasta, mutta ne eivät ole niin helposti saatavilla kuin lähikaupan kalja- ja karkkihylly.

POIS SPONTAANISTA PALKITSEMISESTA

Koska uskon siis vahvasti, että kiireet ja herkut ovat vahvassa yhteydessä toisiinsa (samoin kuin tekosyyt ja kummalliset itselle perustelut) päätin, että suunnittelen herkuttomat palkintoni tulevaan koitokseeni jo etukäteen!. Lisäksi päätin listata mahdolliset tekosyyt joilla tulen perustelemaan itselleni oikeutta sokerin syömiseen (mutta se lista ei tule tähän tekstiin mahtumaan 😉 ).

1. VIIKKO SOKERITTA

Tiedän vanhasta kokemuksesta, että ensimmäinen viikko tulee olemaan vaikein. Perjantaina kun viikonloppusiideri pitää jättää kauppaan tulen harkitsemaan harakiria tai mitä tahansa vapautusta tuskastani. Siksi tämä viikko on palkitsemisen kannalta tärkein. Tämän viikon palkinto tulee siis olemaan hieman rajatapaus ja aion herkutella hedelmillä ja marjoilla viikonloppuna samalla kun katson lempisarjaani. Rukoilkaamme henkeni puolesta, että se riittää täyttämään hedonistiset tarpeeni.

2 .VIIKKO SOKERITTA

Kun kaksi viikkoa ilman sokeria on täynnä alkaa olo jo olla hieman parempi sekä fiilikset että ulkonäön suhteen. Tästä syystä aion suunnatta synttärimekko-ostoksille viikonloppuna jolloin 2 viikkoa sokerittomuutta tulee täyteen. Normaalisti en turvaudu materiaan, mutta mekkohan näihin juhliin on hankittava.

3. VIIKKO SOKERITTA

Kolmen viikon sokerittomuuden jälkeen ollaan jo reilusti voiton puolella joten onnistumisella perusteltuja harha-askelia pitää välttää viimeisen asti. Uskon, että saan hämättyä itseäni melko hyvin istumalla kampaajan tuolissa ja laittamalla kynnet synttärikuntoon.

4.VIIKKO SOKERITTA

Viimeinen viikko menee juhlia järjestellessä ja sen viikon lauantaina onkin jo partytime, joten silloin luonnollisesti homma menee läskiksi, eiku. Voisin kuitenkin kuvitella, että kuukauden aikana aivoissakin on liikahtanut nystyrä suuntaan jos toiseen ja ehkä kaiken ei tarvitse karata käsistä 😉

Millä muulla kuin herkulla voi itseään palkita? Vinkkejä ja ideoita otetaan vastaan! 🙂

-Emma

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta