KUINKA SAADA LISÄTEHOJA KEHONPAINOTREENIIN?

kuinka saada lisätehoja kehonpainotreeniin

Kehonpainotreenit ovat nyt kovassa huudossa. Ja miksipäs ei, koska niiden toteuttaminen onnistuu missä vain. Ei tarvitse erikseen mennä jonnekin, jotta voi tehdä treenin vaan jumpat onnistuu vaikkapa omalla takapihalla tai olohuoneessa.

Jossain vaiheessa saattaa kehonpainotreenikin tökkiä. Joko siitä syystä, että junttaat aina samoja liikkeitä tai et vain saa enää tehoja irti. Katsasta muutama vinkki, jolla saat kehonpainotreenisi uudelle tasolle!

INTENSITEETTI

Treeniin kuin treeniin saat lisätehoja vain lisäämällä intensiteettiä. Toimii niin kuntosalin puolella kuin siellä kotona. Jos tuntuu, ettet saa tarpeeksi tehokkaita treenejä aikaiseksi, oletko kokeillut ottaa palautukset kokonaan pois? On olemassa useita variaatioita, joilla saat varmasti samoilla liikkeillä hien virtaamaan ja ilman välineitä. Crosfitistä tuttu AMRAP = as many rounds as possible. Suomennettuna niin monta kierrosta, kuin mahdollista. Suunnittele liikkeet ja toistomäärät ennakkoon ja päätä aika, mitä aikaa vastaan ”taistelet.” Ota esimerkiksi 3 liikettä, joita teet 10 toistoa. Voit ottaa ajaksi vaikkapa 10 minuuttia. Laita kello käyntiin ja tee sovittuja liikkeitä, niin monta kierrosta, kuin 10 minuutissa kuin suinkin ennätät. EI TAUKOJA. Takuulla tuntuu!

MONTA LIHASTA KUORMITTAVAT LIIKKEET

Tässä hyvänä esimerkkinä burpee, jossa mukana on käsivarret, rinta, keskivartalo sekä alakropan lihakset. Syke nousee taatusti, kun noin iso osa lihaksista joutuu hommiin. Jos teet burpeen vielä punnerruksella ja ylöstullessa yrität ponnistaa mahdollisimman korkealle, voin sanoa että tuntuu. Moniin liikkeisiin on mahdollista lisätä hyppy tai pomppu, josta saat lisättyä niin pulssia, kuin räjähtävyyttä. Punnerrukset ja kyykyt on mahdollista myös tehdä hypyillä, jolloin liikkeisiin saa heti enemmän poweria. Postauksen lopussa video, jossa teen burpeen punnerruksella ja lopuksi vielä räjähtävä pomppu ylös.

kuinka saada lisätehoja kehonpainotreeniin

YKSI RAAJA POIS PELISTÄ

Jos peruspunnerrukset ja kyykyt eivät tunnu enää missään, kokeile yhden jalan kyykkyä tai yhden käden punnerrusta. Lantion nostossakin voit nostaa itsesi ylös pelkästään yhdellä jalalla. Yhden jalan kyykky on hyvin haastava liike niin voiman kuin liikkuvuuden puolesta. Siihen liikkeeseen on onneksi variaatioita, joten yhden jalan kyykyn voi opetella asteittain. Kuvista löydät version, jossa tehdään kyykky yhdellä jalalla, mutta toinen jalka nojaa kyykkäävään jalkaan (jalka kuitenkin ilmassa.) Mene niin alas kuin pääset ja yritä ponnistaa kyykkäävällä jalalla itsesi ylös.

kuinka saada lisätehoja kehonpainotreeniin

YLÄMÄKI, KOROKE – TAIVAS RAJANA!

Oletko kokeillut haastavaa liikettä kuten askelkyykkykävely? Eli askelkyykkyjen avulla edetään eteenpäin. Kokeileppa seuraavalla kerralla tehdä liike ylämäkeen. Jos punnerrukset tasaisessa maastossa tuntuu liian helpolta, nosta jalat korokkeelle ja punnerra sieltä. Näin saat painoa enemmän ylävartalolle. Myös boxihypyt ovat mainio lisä kehonpainotreeniin. Ulkoa löytyy taatusti puistonpenkki tai jokin muu koroke, johon laitat vain pomppien. Kunnon ponnistus tasajalkaa korokkeen päälle, jossa ojennat itsesi suoraksi. Voit askeltaa alas tai ottaa senkin hypyllä. Antaa taatusti kunnon poltetta reisille ja pakaroille ilman lisäpainoja.

Alla videon muodossa burpee punnerruksella. Pistä kokeiluun.

Superia sunnuntaita ja pusuja kaikille äideille. ❤️

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta