NOORAN TREENISSÄ: SOKERITON RUOKAVALIO, PÄIVÄ 3

sokeriton ruokavalioTänä aamuna käynnistyi uuden sokerittoman elämäni kolmas päivä. Viimeiset 2 päivää ilman suosikkihuumettani on mennyt yllättävän hyvin, joka taas osittain saattaa johtua tämänhetkisestä valtavasta motivaation määrästä mikä minulla on. 30-v synttäreihin on enää alle kuukausi, eikä auta muu kuin puuskuttaa läpi ja taistella (synttäri)sankarin lailla.

 

Mitä sokerittomaani sitten kuuluu? Jotkut sanovat luopuvansa herkuista ja sokerista, mutta silti juovat lounaalla mehua. Toiset taas eivät sokerittoman ruokavalion aikana katsokaan hedelmiin tai perunaan päin. Itse rajasin pois ruokavaliosta ensimmäisenä punaisen lihan. Kalaa ja kanaa saatan syödä, mutta vielä näiden kolmen päivän aikana ei kyseisiä otuksia ole lautaselleni eksynyt. Myös maitotuotteet ovat minimissä joten protskujen korvaamisessa on ollut haastetta. Pähkinä- ja siemensekoituspussi on ollut kovassa käytössä, kuten myös sienet ja pavut.

Hiilaripuolelta painotus on tietenkin kasviksissa, lisäksi mahaan uppoaa bataatti, riisi ja riisinuudelit. Hedelmät ja marjat on myös pelissä mukana, mutta kohtuukäytöllä. Kun annokset on kevyitä niin syödä saa ainakin nyt alussa melkein parin tunnin välein. Treeniliikunta on vaihtunut toistaiseksi muuttolaatikoiden kantamiseen ja loppuviikosta olisi tarkoitus taas päästä lenkkipolulle ähisemään.

VAIN ELÄMÄÄ

sokeriton ruokavalioSokerittoman elämän sivuvaikutukset eivät pelkästään ole positiivisia – ainakaan nyt alkuvaiheessa.
Pää on ollut aika kipeä ja vaikka en itse myönnä olleeni mitenkään erityisen kireänä niin, kumppani joka mukailee ruokavaliotani, taas on hetkittäin ollut kuin perseeseen ammuttu karhu. Muuton tekeminen samalla tuottaa stressiä, mutta se ei ole mikään syy hairahtua sokerin syntiselle tielle. Kiirehän on Vain elämää.

Hedonistina olen jo tietenkin miettinyt itseni palkitsemista tästä suorituksesta. Ystävä pyysi perjantaina lähtemään terasille yhdelle ja päätin lähteä mukaan- toki vesilinjalla. Olkoon sosiaalinen kanssakäyminen ja ihmisten ilmoilla olo tänä viikonloppuna jotain muuta kuin itsestäänselvyys. Toinen palkintoni on tuleva kauppareissuni! (kuulostanpa tätimäiseltä). Olen nimittäin maanisesti googlaillut kasvisruokareseptejä, enkä malta odottaa että pääsen haalimaan ostoskoriini niin maissijauhoa niin kuin kikhernepastaakin.

Peace and love – and beans!

-Emma

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta