SAAKO PT OLLA LIHAVA?

SAAKO PT OLLA LIHAVA

Saako pt olla lihava? Voiko kutsua itseään hyvinvoinnin ammattilaiseksi jos on ylimääräistä vyötäröllä. Saako pt olla ihan normaali, tavis vai tuleeko olla yli-ihminen? Minähän harjoitan personal trainerin ammattia ja oma BMI huitelee lievän ylipainon tietämillä. Olenko siis huono pt? Tämä ei lopu pelkästään kiloihin, vaan myös taitoihin ja voimaan. Pitääkö pt:n jaksaa tehdä 50 lisäpainoleukaa, kävellä käsillään ja osata muscle up ollakseen uskottava? Näitä asioita tulee aika ajoin pohdittua.

Keskustelupalstoilta löytyy totuus. 🙂 Siellä pohdiskellaan asiaa, voisiko palkata lihavan pt:n itselleen. Lopputulema on se, että PT:n on oltava timmi, jos ei ole, tulisi vaihtaa alaa. Oikeasti tuntuu välillä, että odotetaan niin kohtuuttomia, täydellisyyksiä. Pitäisi olla vähintään bikini fitness uran läpikäynyt tai muu kilpaurheilutausta takana, jotta voisi kutsua professionaaliksi. Rasvaprosentin tulisi olla myös mahdollisimman matala ja kutospäkin näkyä. Tavis ei oo ookoo.

PT:N PAINOLASTI JA PAINEET

Voisin tiputtaa sen pari kiloa. Mutta tiedättekö mitä, mua ei juuri nyt huvita? Mulle on ihan se ja sama, mitä muut ajattelee. Kalenteri on täynnä asiakkaita ja ainakin muutama uskoo minuun. 🙂

Tällä hetkellä prioriteetti ykkösenä on oma jaksaminen ja terveys. Opettelen edelleen. Oman hyvinvoinnin ykköseksi laittamista. Samaa toitotan myös asiakkailleni. Ei ole väliä onko lapsia vai ei, on se oma napa laitettava ensimmäiseksi. Ei sinusta muuten ole iloa kenellekään. Ja ennen kuin voit näyttää ulkoisesti hyvinvoivalle, on pään voitava hyvin.

Hyvinvointi koostuu niin paljon muistakin seikoista kuin vain ulkonäöllisistä. Sitä vain aina halutaan muuttaa ensimmäisenä. Usein se homma ei ole siitä kiinni, etteikö ihmiset osaisi laihduttaa tai tietäisi mitkä asiat lihottavat ja mitkä ei. Tietoa ja tietämystä on. Moni saattaa omistaa koko elämänsä muille. Ensin tulee lasten ja sitten puolison tarpeet. Työpaikkakin repii mehut. Oma hyvinvointi tulee viimeisenä ja usein se on ensimmäinen josta karsitaan. Been there, done that. Joka päivä on käytävä itsensä kanssa keskustelu, että voinko ottaa sitä omaa aikaa.

Omasta mielestäni personal trainer on parhaimmillaan myös ns. hoivatyöntekijä. Me pidetään huoli niistä, jotka ovat väsyttäneet itsensä arjen kiireissä. Kuka pitää huolta sinusta? Ollaan ihmisenä ihmiselle. Ei vain anneta lappusta kouraan, että näitä kun noudatat on timmi kroppa taattu. Arki ei aina mene niinkuin elokuvissa. Muuttujia tulee jatkuvasti. Et voi elää paperilappusen kanssa loppuelämääsi.

En halua tehdä omaa työtäni ulkonäkö edellä vaan nimenomaan terveys edellä. Kauneus on kuitenkin katoavaista, eikä timmillä kropalla tee mitään jos ei terveys ole kunnossa. Jos painoa on pudotettavana, niin on ihan sama kuinka hitaasti se tippuu. Pidetään homma mielekkäänä ja pääasia tulisi olla terveyden edistäminen. Ulkonäkö tulee perässä.

Oma mielipide on se, että meitä mahtuu monenlaista. On monta syytä, palkata personal trainer. Joku tähtää kisalavoille, joku haluaa parantaa voimaa ja sitten on ihan hirmuisesti meitä arjen sankareita, jotka haluavat ”VAAN” voida paremmin. Syödä perheen kanssa tavallista kotiruokaa, käydä kävelylenkillä ja jumpata kotona. Ihan tavallista elämää siis.

SAAKO PT OLLA LIHAVA

AINOA MIKÄ MERKKAAN ON ULKONÄKÖ?

Jotenkin välillä tuppaa ärsyttämään tämä ulkonäkökeskeisyys. Ihan kun millään muulla ei olisi tässä elämässä merkitystä. Totta puhuakseni, kyllä minä itsekin ottaisin mieluusti itselleni rasvattomamman ja lihaksikkaamman kropan. En vain halua sitä hinnalla, millä hyvänsä. Olen ollut dieetillä jos toisella, mutta omalla kohdalla (voin varmaan puhua myös monien muiden puolesta) ei ne toimi. Saa hetken nautiskella pienemmistä kurveista ja kohta ollaan taas lähtöruudussa. Vaikka olen ehkä isompikokoisempi kuin muutama vuosi sitten, niin olen paljon vahvempi. En ehkä fyysisesti, mutta henkisesti ainakin. Ennen olisin saanut slaagin kun vaa’an viisari heilahtaa yli jonkin tietyn lukeman, mutta nyt ei paljoa liikuta. Vaakalukema ei yksistään tee kenestäkään sen onnellisempaa. Toki itsellä on tavoitteita ja haaveita, niin taidollisesti kuin jopa rasvaprosentillisesti. Niiden aika on sitten syssymmällä. Oma keskittyminen menee nyt täysin yrityksen pyörittämiseen, rakkaaseen poikaani ja saavutettujen kurvien säilyttämiseen. 🙂

Mitä mieltä olet? Onko ylipainoinen pt uskottava? Tuleeko valmentajan olla huippukunnossa ollakseen ammattilainen?

SAAKO PT OLLA LIHAVA

Tällaista kevyttä pohdintaa tälle sunnuntaille. 🙂

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

5 vastausta artikkeliin “SAAKO PT OLLA LIHAVA?”

  1. PT on aina jollakin tavalla esikuva asiakkailleen, joko hyvässä tai pahassa. Se, tarvitseeko PT:n olla rasvaprosentti nolla… Mielestäni ei. Normaali, terveen oloinen riittää, tavoittelevathan suurin osa asiakkaistakin nimenomaan hyvää oloa, jaksamista ja terveyttä.

    Toisaalta on joskus tullut vastan oikeasti lihava PT ja kyllä silloin on tullut vähän sellainen tunne että jos tuo ei viitsi, niin en minäkään viitsi… Ainakan hänen ohjeillaan.

    • Joo rajansa kaikella. En itsekään luottaisi reippaasti ylipainoiseen ohjaajaan. Mutta pointtina, ehkä että toivottavasti ei tarvitse olla bikinifitness-kunnossa kelvatakseen. Itse olen kyllä onnekseni saanut hyvää kommenttia siitä, että kiva että olet tavis. Sen on riitettävä. 🙂

  2. Täysin samaa mieltä kanssasi! Ja asiakkaita riittää, niin lihavia kuin laihoja, riippumatta ulkonäöstäni. Kaikki kiteytyy lienee yhden asiakkaani toteamukseen kun ensimmäisen kerran näki minut:”Ihanaa kun ihmisen kokoinen ohjaaja!”. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta