HYVÄN OMANTUNNON SUKLAAPALLOT

suklaapallot

Herkkuja tekisi mieli, mutta tahtoisit terveellistä ja ravitsevaa sellaista. Rakastan itse makeaa, mutta olen tässä vuosien saatossa kuluttanut aina vain vähemmän ja vähemmän perinteisiä sokeriherkkuja. Edelleenkään mikään ei voita Makuunista tai Filmtownista haettua jättisäkkiä namia, mutta eikö olekin kiva jos herkkupäivä voisi olla joka päivä? Aloitin armottoman googlettelun ja eksyin proteiinipallojen ohjeisiin.

Yksi asia, mikä ärsyttää on se, että omasta kaapista ei löydy miljoonaa eri superfood -ainesta. Ja tänään ei huvittanut lähteä mihinkään lisäravinnekauppaan vaan lähikaupan oli kelvattava. Omasta kaapista löytyy tällä hetkellä vain mansikanmakuista heraproteiinia, mutta mieleni teki suklaista.

Kaupasta ei löytynyt prodejauheita, mutta sitten muistin että kaapista löytyi vielä käyttämättä jäänyt maustamaton riisiproteiini. Maistuu ihan kamalalta, eikä sekoitu smoothiessa. 🙂 Annoin riisiproteiinille vielä yhden mahdollisuuden. Päätin sekoittaa riisiproteiiniin sokeroimatonta kaakaojauhetta. Tein siis oman suklaaproteiinijauheen.

Tapana ei ole paljoa mittailla, vaikka se ilmeisesti leipomisessa olisi järkevää. Tässä kuitenkaan ei voi mielestäni mokata, joten anna mennä löysin rantein. Alla kuitenkin arvioitu ohje.

suklaapallot

Hyvän omantunnon suklaapallot

Ainekset:

  • Taateleita 200 g
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl maustettua proteiinijauhetta (itsellä käytössä maustamaton riisiprode johon sekoitettu tummaa kaakaojauhetta, uskon että suklaa toimisi loistavasti)
  • 0,5 dl maapähkinävoita
  • kahvia
  • kookoshiutaleita

Inpistä haettu täältä:

Surauta kaikki ainekset, paitsi kookoshiutaleet suhteellisen kuivaksi taikinaksi. Pyöräyttele käsin taikinasta pieniä palleroita ja pyörittele niitä sitten kookoshiutaleissa. Tässä on pari hankalaa vaihetta: miten saada taatelit survottua ilman, että sauvasekoitin ylikuumenee. Kakkosena pitkä odotus, että pallerot jähmettyy jääkaapissa. 🙂

suklaapallot

Mansikkainen prodevaahto

Tämän kuvan jaoin jo instassa ja facebookissa keskiviikkona, mutta tässä vielä ohje.

Tämä(kään) ei ole omaa käsialaa, vaan nappasin ohjeen Terveelliset Herkut -blogista. Siellä on muuten hemmetin hyviä ja maistuvia reseptejä.

Ainesosia siis vaivaiset kolme. Tällaiset reseptit ovat minun makuuni. Mahdollisimman yksinkertaista ja maistuvaa.

Tarvitset : puolikkaan banaanin, annoksen mansikanmakuista heraproteiinia sekä 2,5 dl jäisiä marjoja. Itsellä oli mansikoita sekä herukoita. Jäiset marjat sekä banaani mössöksi sauvasekoittimella, jonka jälkeen lisää sekaan hera. Voit myös lisätä lirauksen kylmää vettä. Nyt ota käyttöön sähkövatkain ja vatkaa seosta 1-2 minuuttia. Tästä tulee ihan hillitön annos! Kun hera kohtaa jään sekä sähkövatkaimen, alkaa tapahtua. Itselle taisi tulla kaksi kulhollista. Ripottelin päälle hieman mysliä antamaan hampaille tekemistä. Ai, että on hyvää.

suklaapallot

Minusta on huippua, että on niin kekseliäitä bloggareita, jotka loihtivat terveellisiä herkkuja mistä milloinkin. Ei tarvitse aina makeannälän yllättäessä joko kieltäytyä tai ”sortua” ja mennä tyhjentämään lähikaupan karkkiosasto. Ja näillä kekseliäillä bloggareilla en viittaa itseeni. 🙂 Minun kekseliäisyys ei riitä tuonne keittiön puolelle. Mutta laittakaa ihmeessä kokeiluun.

Makeaa viikonloppua!

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta