HYVINVOINTIYRITTÄJÄN ELÄMÄÄ – MITEN ON MENNYT?

hyvinvointiyrittäjän elämää

Reilu vuosi sitten laitoin toiminimen pystyyn. Toivoin kovin jo silloin, että jonain päivänä voisin sanoa olevani kokoaikainen yrittäjä. Millaista on nyt elämä reilu vuoden jälkeen, kun voin ylpeänä sanoa olevani yrittäjä ja vielä täysipäiväinen sellainen? On hankalaa sanoa olevansa ylpeä itsestään. Opettelen itsekehua. 🙂 Totuus on se, että tuosta viime vuodesta on hyvin pitkä ja myrskyinen matka ollut tähän pisteeseen. Joten, kyllä mä olen hiton ylpeä! Olen tehnyt kovan duunin päästäkseni tähän tilanteeseen, että voin jättää päivätyöni ja elättää itseni yritykseni kautta.

PYSYT  VARMAAN HYVÄSSÄ KUNNOSSA , KUN SAAT LIIKKUA KOKO AJAN?

Hyvinvointiyrittäjä varmaan liikkuu koko ajan ja on ihan supertikissä. Hauska vitsi, joka jaksaa joskus naurattaa. Itse en liiku silloin , kun ohjaan. Keskityn 110 prosenttisesti asiakkaan ohjaamiseen. Minun on edelleen tehtävä sama aikataulutus ja suunnitelmat omien treenien suhteen. Aivan yrittäjyyteni alussa, täytyy myöntää että omat treenit olivat täysin nollissa. Nyt olen opetellut laittamaan treenit kalenteriin, koska muuten tulee aina jotain tärkeämpää tilalle.

YRITTÄJÄ TEKEE TÖITÄ 24/7

Tapoja on monia. Itse ainakin haluaisin uskoa, että hyvällä suunnittelulla, myös yrittäjän on mahdollista pitää lomaa ja kaksi päivää vapaata viikossa jos näin haluaa. Olen vasta yrittäjä-taipaleeni alussa, joten en haaveile kesälomasta, mutta aion ottaa iisimmin kesällä. Tai yritän ainakin jo lapsen vuoksi. Syksylle haaveilen jostain pidemmästä vapaasta, mutta katsotaan nyt. Uskon kuitenkin, että työn kuormittavuuden vuoksi on pidettävä lomaa ja suhteellisen usein, vaikkakin sitten pienemmissä pätkissä. Ei tätä duunia jaksa jos ei välillä käy ottamassa happea.

YRITTÄMINEN ON ELÄMÄNTAPA

Yrittäjä ei voi laskea työtuntejaan. Ei mennä kellokortti kaulassa. Silloin kun puhelin soi, siihen vastataan. Sähköposteihin vastataan per heti tai kauppa voi mennä ohi suun. Silloin tehdään töitä, kun niitä on.

Tätä hommaa oikeasti täytyy rakastaa. Tulisin hulluksi jos alkaisin laskea kuinka monta tuntia teen töitä. Koska vain murto-osasta minun tekemisestä tulee rahaa. 🙂 Ajatukset ovat koko ajan yrityksessä, joten jos joillain on keinoja miten ne ajatukset saa pois, niin kertokaa. Olisipa joku ON/OFF -nappi ajatuksille.

MITKÄ ASIAT PITÄVÄT JÄRJEN PÄÄSSÄ?

Reilu vuosi sitten paloin loppuun ja koetan nyt pitää huolen siitä, etten löydä itseäni samasta tilanteesta. Näin yrittäjänä luulisi itsensä väsyttämisen olevan ”helpompaa” , mutta itse koen että nyt voin keskittää kaiken energiani vain omaan juttuuni. Ennen aikaani vei päivätyö sekä yrityksen perustaminen. Nämä kaksi asiaa tappelivat huomioistani. Samaan aikaan piti pystyä olemaan äiti sekä puoliso ja vielä pitää omasta hyvinvoinnista huoli. Nyt on yksi palanen tipahtanut pois eli päivätyö.

Tässä työssä olen esimerkkinä muille. Minun on siis PAKKO jo sen vuoksi urheiltava ja pidettävä huolta omasta jaksamisesta. Rakastan treenaamista, mutta usein se on ensimmäinen asia, josta tingin. Oma ratkaisuni tähän on ohjatut treenit. Ei ryhmäliikunta, vaan otin taas pitkästä aikaa kuukausikortin rakkaalle Movement Center -salille, jossa on valittavana pienryhmätreenejä joka päivälle. Minun tehtäväksi jää varata aika, mennä paikalle ja tehdä tunnilla mitä käsketään. Ihana jättää aivot narikkaan ja vetää jonkun muun suunnittelema treeni.

Ystävät. Tämä on todella yksinäistä puuhaa, koska työkavereita ei ole ja olet vastuussa yksin kaikesta. Olen onnekas, kun olen saanut tutustua mahtaviin tyyppeihin liikunta-alalla. Sitä kaipaa saman alan ihmisiä ympärilleen. Saa vertaistukea. Ja vanhat kaverit ovat tulleet vieläkin tärkeimmiksi. Ilman heitä en olisi varmaan koskaan uskaltanut alkaa yrittäjäksi. Ja heidän seurassaan pääsen hetkeksi pois tästä yrittäjäkuplasta.

ELÄN UNELMAANI, MUTTA ONKO AINA KIVAA?

On päiviä, kun tuntuu ettei kykene luomaan mitään uutta. Jopa treeniohjelmien tekeminen on tuskaa, kun pää on jumissa. On juttuja, mitkä ei kiinnosta pätkääkään (kuten kirjanpito, jonka teen vielä itse) tai muuten tulee vastoinkäymisiä.  Joskus olen pelännyt kuollakseni mokaamista ja epäonnistumista. Harva se viikko joku menee mönkään ja se on vain kestettävä. Ja kaikista epäonnistumisista voi oppia.

Vaikka välillä tuntuu, että olisin töissä 24/7, on minulla kuitenkin enemmän vapaa-aikaa kuin koskaan. Ainoa kalenteroitu asia on asiakkaiden treenit, joita on keskimäärin kymmenen viikkotasolla. Muut hommat voin tehdä silloin kun huvittaa. Voin aloittaa osan hommista heti aamulla, urheilla itse päivällä tai ottaa vaikka päiväunet. Illalla käyn sitten vetämässä asiakastreenit.

Jotenkin sitä naivisti ajattelin, että vedän kevään rennommalla otteella. Stressitasot nousivat melkein ensimmäisenä päivänä, kun olin jättänyt päivätyön huhtikuun alussa taakseni. On ollut paljon hommaa ja uutta on pitänyt opetella. Ja opettelu jatkuu. Raha on tietenkin sellainen asia, joka pelottaa eniten että se loppuu. Ei voi enää luottaa siihen, että tietty summa kilahtaa aina kuun lopussa tilille. Pakko vain luottaa, että elämä kantaa ja asiat järjestyy. Stressikin on alkanut pikkuhiljaa hellittämään ja olen alkanut luottamaan, että kyllä tämä tästä.

Täytyy muistaa olla onnellinen ja kiitollinen, siitä mitä saa tehdä. 🙂

hyvinvointiyrittäjän elämää

hyvinvointiyrittäjän elämää

hyvinvointiyrittäjän elämää

Superia viikon jatkoa!

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

2 vastausta artikkeliin “HYVINVOINTIYRITTÄJÄN ELÄMÄÄ – MITEN ON MENNYT?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta