JUHANNUS – RENTOUTUMISTA MAASEUDULLA

JUHANNUS

Mitenkä on juhannusjuhlista selvitty? Monella alkaa kesälomat juhannuksesta, mutta itsellä arki alkoi tänään normi meiningillä kolmen päivän vapaiden jälkeen. Teki kyllä vapaat hyvää. Perjantai meni kaupungissa rennosti. Käytiin pojan kanssa korkkaamassa Allas Sea Pool, joka on melkein meidän naapurissa. Altailla käynti ei ehkä ollut maailman rentouttavin kokemus, koska siellä oli juhannusaattona ilmainen sisäänpääsy ja porukkaa oli liikkeellä. Kävimme kuitenkin pulahtamassa pikaisesti ja sitten äkkiä kotiin. Kokemus on varmaan mukavempi jos suuntaa vesipetoilemaan aikaisin aamusta joku arkipäivä. Muutoin altailla näytti olevan monipuoliset puitteet pitkänkin päivän viettämiseen. Toiseen kertaan pidemmän kaavan mukaan. 🙂

Päivä jatkui kotitekoisten burgereiden teolla ja lähdimme ystävän kanssa Tervasaareen ulkoilemaan. Ilma ei ollut kovin lämmin, mutta ihan siedettävä, koska olin varautunut kaikkein pahimpaan. Toppatakkia ei sentään tarvinnut.

Loppuilta meni rennosti lastenelokuvan parissa. Lapsen mentyä nukkumaan tuli vielä rakas ystävä viettämään hetkeksi kanssani iltaa. Ihanaa välillä vain olla ja tehdä sitä mitä mieleen juolahtaa. Kaikki ei tarvitse olla niin suunniteltua. Go with the flow.

JUHANNUS

JUHANNUS

JUHANNUS

JUHANNUS

MAALAISELÄMÄÄ PUNKAHARJULLA

Lauantaiaamuna aikaisin pakkasimme kimpsut ja kampsut autoon pojan kanssa ja lähdimme huristelemaan kohti Punkaharjua. Olin googlettelun ansiosta löytänyt Hepokatti -nimisen B&B-paikan Punkaharjulta. Ajomatkaa oli nelisen tuntia, mutta oli ajamisen väärti. Aivan ihanan rauhallinen ja tunnelmallinen paikka. Yövyimme aitassa, jossa oli kaksi sänkyä ja yöpöytä, ei muuta. Aitassa oli myös yhteinen tila, josta löytyi jääkaappi omien eväiden säilytystä varten. Yhteiset vessat ja suihkut löytyivät päärakennuksesta. Hintaa yölle aittamajoituksesta tuli 66 euroa ja tämä sisälsi aamupalan.

Saunavuoro varattiin myös, koska kaupungissa meillä ei ole omaa saunaa, niin pakkohan sitä oli päästä löylyihin. Kyseessä oli tietenkin vanhan ajan puulämmitteinen sauna. Ai että. 🙂 Kun itsellä tai lähipiiristä ei löydy mökkiä, jossa näitä kesän vapaita kykenisi viettämään, oli superia löytää tällainen paikka, jossa sai hetken rauhoittua.

Ruoka Hepokatissa oli yksinkertaista, mutta taivaallista. Harmi, etten kuvaillut ruokia sen kummemmin, mutta instan puolella jakelin huolella kaikki syömäni ruuat. Heti tultuamme nappasimme smoothiet ja vohvelit, jotta jaksoimme päivälliseen asti. Päivälliseksi olikin tarjolla kinkkukiusausta ja kahta erilaista salaattia. Voi pojat, että maistui. 🙂 Ja jälkkäriksi korvapuustia ja kahvia. Ruoka oli niin simppeliä, mutta niin hyvää ja niistä maistui että ne on tehty alusta asti itse. Korvapuustia en ole syönyt aikoihin, mutta tuon reissun aikana taisi mennä kolme. Paikasta tuli jotenkin mummola ja kesä mieleen. Tuonne on pakko palata. <3 Miljöön ja ruuan lisäksi ihanaa oli kiireetön tunnelma, joka tuolla vallitsi vei mennessään. Kiire jäi Helsinkiin.

JUHANNUSJUHANNUS  JUHANNUS

VÄLILLÄ ON HYVÄ HENGÄHTÄÄ

On jännä, miten stressitasot laskivat samantien, kun pääsimme Punkaharjulle. Maalla oli ihanan rauhallista ja maatilan eläimiä oli mukava rapsutella. Lapsi viihtyi myös ja ystävystyi helposti muihin tiluksilla majaileviin lapsiin, joten sain itsekin omaa aikaa. Oli täydellistä elää hetki ilman aikatauluja paikassa, jossa pääsi helposti pelaamaan pihapelejä, nauttimaan kotiruuasta, eläimistä ja keskittyä ihan vain olemiseen. Kalenterin ja koneen jätin tarkoituksella kotiin. Nyt rentoutunein mielin kohti uutta viikkoa.

 

JUHANNUSJUHANNUS

JUHANNUS

JUHANNUS

Ihanaa viikkoa!

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

 

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta