KESÄ ILMAN KUNTOSALIA – EI ONGELMAA

kesä ilman kuntosalia

Kesälomat ovat monella jo menossa tai vähintään pian alkamassa. Miten käy treenien? Iso osa suomalaisista viettää kesää reissussa ja ne onnekkaat keillä mökki on, viettää lomaansa maalla. Jos on tottunut käymään kuntosalilla, saattaa treenit jäädä loman ajaksi kokonaan jos salia ei ole käytettävissä.

KESÄ ILMAN KUNTOSALIA – EI ONGELMAA

Kesä ilman kuntosalia voi aiheuttaa monelle päänvaivaa. Lomalla kannattaa keskittyä lepoon, eikä ottaa stressiä kuntoilusta. Toisaalta, loma on parhainta aikaa antaa mahdollisuus myös kuntoilulle. Ja myös erilaiselle sellaiselle. Varsinkin jos yleensä jumppailet salilla, voi kesällä keskittyä kehonpainotreeneihin ja  mikä parasta – treenata ulkona. Jos pelkkä kehonpainotreeni ei nappaa, on onneksi pieneenkin tilaan meneviä välineitä. Esittelen alla omat suosikkini.

kesä ilman kuntosalia

kesä ilman kuntosalia

KAHVAKUULA ON YKSI MONIPUOLISIMMISTA VÄLINEISTÄ

Jaksan aina hehkuttaa kahvakuulaa. Se on lemppari kuntoiluvälineeni. Menee helposti auton takakontissa ja sillä saa treenattua niin voimaa kuin kestävyyttäkin. Hiekkakentällä voi myös harrastaa kuulanheittoa tai työntöä 🙂 Kahvakuula ihastuttaa monipuolisuudellaan ja sillä voi tehdä niin lämmittelyn kuin treeninkin. Jos mahdollista varustaudu kahdella eri kokoisella kuulalla. Toinen kevyempi ja toinen selkeästi raskaampi, jolla voit jumpata alakropan lihakset läpi.

KUMINAUHOILLA VASTUSTA

On olemassa erilaisia kuminauhoja. Isompia ja pienempiä, mutta kaikki mahtuvat kokonsa puolesta vaikkapa käsilaukkuun. Itsellä on käytössä miniversiot, jotka voi pujottaa jalkojen ympärille. Niillä saa tehostettua esimerkiksi kehonpainokyykkyjä. Pakarajumpan saa myös hoideltua kuminauhoilla, joista oma suosikkini on nelinkontin tehtävät lonkan loitonnukset ja ojennukset.

kesä ilman kuntosalia

KEHONPAINOHARJOITTELU SOPII NIIN ALOITTELIJOILLE KUIN KONKAREILLE

Pelkällä kehonpainolla saa jumpattua tehokkaasti koko vartalon läpi. Variaatioita on hurja määrä. Joten jos perus punnerrus on liian helppo, löytyy siitäkin vaikeampia versioita. Laita vaikka jalat korokkeelle, tee hyppypunnerrus tai oletko kokeillut spiderman-punnerrusta. 🙂

Oma lempparini on mäkivedot ja loikkatreenit, joilla saa jalat hapoille hyvin nopeasti. Ne muokkaavat alakroppaa tehokkaasti ja lisäävät räjähtävyyttä.

Itse olen monen kuntosalivuoden jälkeen innostunut kehonpainoharjoittelusta, eikä minua peruspunttikselle meinaa saada enää ollenkaan.

TRX-NAUHAT MENEVÄT PIENEEN TILAAN

TRX-nauhoilla saa treenattua helposti koko kropan läpi. Tehokkaita liikkeitä on rajattomasti. Nauhat menevät pieneen tilaan, eivätkä paina paljoa. Ne saa kiinnitettyä vaikkapa puuhun tai oveen. TRX-nauhat sopivat niin aloittelijoille kuin pitkään treenanneille, koska vastusta voi säädellä helposti asentoa vaihtamalla. Jos TRX ei ole tuttu, kurkkaa lisää täältä.

kesä ilman kuntosalia

Ihanaa päivää jengi! <3

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

 

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta