VEGAANINEN AAMIAINEN HELSINGISSÄ

vegaaninen aamiainen helsingissäOlen ehdottomasti aamupala ihminen. Aamut ei vain lähde kunnolla käyntiin ilman ravitsevaa aamupalaa ja paria kuppia kahvia. En kykenisi lähtemään suoraan sängystä töihin, vaan aamupalan johdosta saan aamuisin sen oman rauhallisen hetken. Päivä käynnistyy ihan eri tavalla, kun kiireessä.

TERVEELLINEN AAMUPALA KÄYNNISTÄÄ PÄIVÄN

Helsinki on täynnä aamupalapaikkoja. On niitä perinteisiä croissant-pekoni-leipä -paikkoja ja sitten on niitä hieman terveellisempiä vaihtoehtoja. Kuten vaikkapa Roots Helsinki, Kalliossa. Olen käynyt kerran paikassa kokeilemassa joogaa, mutta nyt päädyin aamupalaverin muodossa nautiskelemaan herkullisesta, värikkäästä ja vieläpä vegaanisesta aamiaisesta.

vegaaninen aamiainen helsingissä

vegaaninen aamiainen helsingissä

vegaaninen aamiainen helsingissä

Kotiaamiainen menee usein samalla kaavalla. Kahvia ja smoothie. Joskus marjojen ollessa loppu, keittelen kaurapuurot ja heitän päälle lisukkeeksi maapähkinävoita. Smoothie on kuitenkin ihan ykkönen.

On kuitenkin mukava välillä istua valmiiseen pöytään ja maistella uusia juttuja. Itse olen kotikokkina hyvin tylsä ja usein menenkin ruokieni kanssa helppous, en maku edellä. Joskus on kiva kuitenkin käydä syömässä ihan eri tyylisissä paikoissa. Ja vaikket ole vegaani, niin uskaltaudu Rootsiin. Aamupalasettiä syödessä ei edes mieti, että tässä nyt puputetaan vegaanisafkaa.

vegaaninen aamiainen helsingissä vegaaninen aamiainen helsingissä

VEGAANINEN AAMIAINEN HELSINGISSÄ?

Aamiaissetti irtoaa Rootsissa 12 eurolla. Se sisältää itsetehdyn siemenleivän avokado-lehtikaalitahnalla, puolikuivatulla tomaatilla, marinoidulla punasipulilla sekä iduilla. ”Pääruokana” oli tarjolla tuorepuuroa. Päällä granaattiomenan siemeniä, kookoshiutaleita sekä raakakaakaonibsejä. Juomaksi vihannesmehu, joista sai valita kolmesta vaihtoehdosta mieleisensä. Vihermehu, Porkkana-appelsiini-inkivääri tai Ananas-omena-punakaali. Oma valintani oli ananas-omena-punakaali ja se oli aivan ihana. Samaan aikaan raikas ja makea. Kylkeen pari kuppia kahvia kauramaidolla, niin avot.

​MISSÄ?

Roots Helsinki on omien sanojensa mukaan yhdistelmä joogaa, kakkua ja elämää. Rootsin löytää Kalliosta, Vaasankadun ja Kustaankadun kulmassa. Kahvilassa on ihana tunnelma, eikä se siellä ole mitään pelottavaa hippimeininkiä. Uskaltautuu siis sisään, vaikka olisit vannoutunut lihansyöjä etkä olisi ihan se kaikkein eettisin ihminen. Lämpimät suositukset ainakin aamupalan suhteen. Täytyy käydä kokeilemassa Rootsin lounas joku kerta.

Näillä fiiliksillä kohti loppuviikkoa!

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta