KUN VÄSYMYS OTTAA VALLAN

kun väsymys ottaa vallan

TYÖNTÄYTEINEN PUOLI VUOTTA ON VIENYT VERONSA

Minulla on ollut ihan mahtava kevät ja kesä. En olisi uskonut olevani täystyöllistetty samantien, kun jättäydyn pois päivätyöstäni. Olen siitä kiitollinen, mutta valehtelisin jos väittäisin kevään olleen kivuton ja helppo. Kesäkin on mennyt työn touhussa, toki on ollut muutamia kevyempiä viikkoja. Ja juuri näillä kevyemmillä viikoilla huomaa, miten väsynyt sitä onkaan. Takki on täysin tyhjä. Itselläni on vielä liian hyvässä muistissa viime kevään totaalinen väsähdys, joten nyt ei siihen ole varaa. Yrittäjyydessä ja varsinkin kun hommia paiskii intohimolla, on iisimmin ottaminen hankalampaa. Työ vie mukanaan ja sitä on helposti töissä vuorokaudesta koko valveillaoloajan. Sosiaalinen media varmistaa sen, että on aina tavoitettavissa. Onko ok väsyä, vaikka tekee sitä mitä rakastaa?

Tunnen itseäni jo sen verran, että nyt on parasta hiljentää. Viikko ei ketään pelasta, mutta saanpa irtioton arjesta. Hetken kasata ajatuksia, ennen syksyä. Toki aloittavana yrittäjänä stressaan myös syksyä, koska kalenteri ammottaa vielä tyhjyyttään. Tiedän, että asiat järjestyvät ja sotasuunnitelmia olen tehnyt, mutta toki pelko tulevasta on läsnä.

OHJAAMINEN ANTAA, MUTTA MYÖS OTTAA

Ohjaaminen on palkitsevaa, mutta hemmetin rankkaa. Ei fyysisesti, mutta henkisellä tasolla. Minulla on paha tapa ottaa asiakkaiden ongelmat myös omakseni, joten myötäelän ehkä hieman liikaakin. Se kuluttaa. Joka tapaamisella on vedettävä 110%, koska asiakas maksaa tapaamisista kovan hinnan. Joka kerta on ylitettävä odotukset. Ei voi ajatella, että käynpä nyt vaan heittämässä treenit. Valmentajana olet sen tunnin täysin läsnä, joten en voisi kuvitellakaan vetäväni kovin monta asiakasta putkeen päivässä. Se näkysi laadussa heti.

On jaksettava motivoida ja kannustaa ihmisiä niinäkin päivinä, kun itse kaipaisi tsempparia. Omat huolet ja murheet on siirrettävä syrjään. Niinhän se on jokaisessa asiakaspalvelutyössä. Ei tätä työtä pystyisi tekemään, ellei oikeasti välitä ihmisistä. Asiakas päästää sinut valmentajana todella lähelle ja avaa elämästään paljon, joten kuuntelu- ja empatiataidot ovat välttämättömiä. Mikään ei tunnu pahemmalta, kuin se, että toinen ihminen ei kuule, mitä sanot. Välinpitämättömyys on omasta mielestäni anteeksiantamatonta. Vaikka et olisikaan terapeutti, niin ole läsnä ja kuuntele, VÄLITÄ. Tässä työssä liikunnallista ammattitaitoa tärkeämpää on mielestäni läsnäolon ja kuuntelemisen taidot. Se, vaikka osaisi teoriatasolla kaiken ja osaisi opettaa kaikki viimeisen päälle erikoiset temput, ei tee valmentajaa.

KUN VÄSYMYS OTTAA VALLAN -LOMALLE LOMPSIS!

Vaikka intohimolla tätä hommaa teenkin, ei siinä into eikä himokaan auta, kun on väsy. Silloin fiksu lepää, tyhmä vetää kovempaa. Aiemmin tein jälkimmäistä. Armollisuus on taito, mitä opettelen joka päivä. Ja nimenomaan itseäni kohtaan. En säti enää itseäni, jos en jaksa olla supertehokas joka päivä. En ole pitkävihainen itselleni mokista (niitä, kun ei voi välttää.) Ensi viikko mennään samalla tyylillä, kuin aina ennen loman alkamista, eli täysiä. Sitten painelen lepäämään ja nautiskelemaan poikani viihtyisästä seurasta. Ja hei, jos on heittää vinkkejä mitä tehdä suomen suvesssa, niin antaa palaa. Suunnitelmia nimittäin ei ole. 🙂

Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut nykyään myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

 

 

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta