LÄHTIKÖ LOMALLA SYÖMISET HANSKASTA?

Arkena ruokailut ja treenit sujuvat moitteettomasti, mutta heti kun koittaa vapaapäivä tai pidempi lomajakso, karkaa mopo käsistä. Kuulostaako tutulle? Tässä muutama vinkki herkulliseen lomailuun, mutta ilman syyllisyyttä ja ylimääräisiä lomakiloja. Jos lomasi on jo ohi, ota neuvot ensi kertaan. 🙂 Monella kuitenkin lomat ovat käynnissä tai vielä edessä, joten nappaa tipsit talteen.

SYÖ SÄÄNNÖLLISESTI

Kehomme toimii samanlailla olimme sitten arjen pyörityksessä tai lomalla. Ruokaa on koneeseen saatava tasaisesti tai illalla on piru irti. Kuumana kesäpäivänä ei välttämättä ruoka maistu, mutta syö silti. Keveät keitot ja salaatit toimivat aina. Marjoja ja hedelmiä naposteluun. Suunnittelu on tässäkin kaiken A ja O. Pidä jääkaapissa paljon terveellistä ruokaa ja mieti jo ennakkoon, mitä meinaat esimerkiksi grillata. Kasvisvartaat, lohi ja uudet perunat ovat mainio esimerkki terveellisestä grilliruuasta. Kun syömme tasaisin väliajoin myös lomalla, emme päästä itseämme nälkäkuoleman partaalle ja vältymme ylilyönneiltä.

lähtikö lomalla syömiset hanskasta

lähtikö lomalla syömiset hanskasta

lähtikö lomalla syömiset hanskasta

lähtikö lomalla syömiset hanskasta

EVÄÄT MUKANA REISSUSSA

Tässä en tarkoita muovikipoissa kuljetettuja kanafileitä ja parsakaalia. Eväät ovat pelastus, varsinkin jos päivä menee reissatessa. Olen todennut hyviksi proteiini- tai välipalapatukat, pähkinät, miniluumutomaatit, banaanit sekä miniporkkanat. Edellämainitut säilyvät kassissa kuumankin kesäpäivän ja ovat mainio apu nälän yllättäessä.

NAUTI HERKKUJA KOHTUUDELLA

Lomalla voi huoletta vetää herkkuja vaikka joka päivä, kunhan muistaa kohtuuden. Jäätelö ainakin omasta mielestäni kuuluu kesään, mutta jos niitä nautiskelee päivittäin, saattaa se loman lopulla näkyä vyötäröllä. Sorbetti tai mehujää ovat oiva vaihtoehto suklaapäällysteiselle kermajäätelölle 🙂 Kun pidät pääosan ruokailuista terveellisenä, mahtuu päivään myös herkuttelua ilman huolta lisämassasta. Monella saattaa lomat lähteä aivan lapasesta (itseni mukaan lukien) jos en pidä jotain rotia syömisissä.

lähtikö lomalla syömiset hanskasta

lähtikö lomalla syömiset hanskasta

PYSY AKTIIVISENA PÄIVITTÄIN

Lomallakin on hyvä pysyä liikkeessä ja varsinkin nyt siihen on aikaa. Lomalla voi hyvin jättää ne perinteiset treenit välistä, kunhan muistaa pysyä aktiivisena. Kävely, juoksu, pyöräily, uinti, siinä esimerkkejä lajeista jotka toimivat missä vain. Kehonpainoharjoittelu onnistuu niin kotosalla kuin reissussa, eikä aikaa mene kauaa. Kun pysyt liikkeessä, ei loman jälkeen tarvitse aloittaa treenejä ihan nollista.

VÄLTÄ TISSUTTELUA

Alkoholi kuuluu monen suomalaisen kesään, mutta vaikka sitä kohtuudella nauttisikin, ei sillä kannata läträtä joka päivä. Voisiko ruokajuomana toimia vichy tai jokin alkoholiton drinksu? Monesti alkoholia voi päivän mittaan mennä paljonkin (ilman, että se on mitään perseilyä) jos istuu iltaa vaikkapa mökillä. Samassa tulee helpommin napsittua kaikkea epäterveellistä ja seuraavana päivänä ei ole maailman levännein fiilis. Jo pienikin määrä alkoholia vaikuttaa unen laatuun. Jos siis haluat loman jälkeen olla virkeä, niin ei alkoa joka päivä.

KAIKISTA TÄRKEIN NEUVO : OTA RENNOSTI

Kaiken tämän ”paasauksen” jälkeen positiivinen pointti. Kesä ja monella juurikin kesäloma on pitkä, joten siitä kannattaa myös nauttia. En suosittele jojoilua, mutta onko pari lomakiloa nyt loppupeleissä niin vakava asia? Tilanne usein normalisoituu töihin palatessa, kun arki toimii jälleen rutiinilla. Toki jos haluaa, että loman ja arjen kontrasti ei ole turhan suuri, suosittelen edellämainittuja neuvoja. 🙂 Nautitaan kesästä!

lähtikö lomalla syömiset hanskasta

Herkullista keskiviikkoa!

Noora

______________

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta