10 LEUANVETOA JA PÄÄLLÄSEISONTA HALTUUN!

10 leuanvetoa

Nyt on omat treenitavoitteet lyöty lukkoon syksylle! Olen pitkän aikaan veivannut treenejä ilman tavoitteita. Sekin on ihan okei, mutta kaipaan jotain konkreettista, minkä eteen tehdä töitä. Entisenä salipirkkona ei sarjapainojen nostaminenkaan enää oikein motivoinut. Mitä sitten jos vedän maasta enemmän kuin viime viikolla? No, piti sitten kehitellä toisenlaisia haasteita. Nämä ovat pitkään olleet sellaisia, että sit joskus. Mutta nyt vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja tartuin tuumasta toimeen. Otsikkokin sen jo kertoo, että mihin tänä syksynä fokusoidun.

10 leuanvetoa

10 leuanvetoa

10 leuanvetoa

PÄÄLLÄSEISONTA – PELOTTAVIN JUTTU IKINÄ!

Olen käynyt tasaisen epäsäännöllisesti Movement Centerillä käsilläseisontatunneilla ja aika ajoin seinää vasten kotonakin temppuilen. Onhan se haastavaa ja sen harjoittelua jatkan. Kässärihommat eivät minua pelota enää (joskus pelkäsin kuollakseni olla pää alaspäin), mutta miten on päälläseisonnan laita. Huh. Jotenkin minulla iskee kuolemanpelko, kun pitäisi alkaa touhuamaan jotain päälläseisontaa. Ja koska oma kehonhallinta on suoraan sanottuna olematonta, en oikein ymmärrä miten se päälläseisonta olisi mahdollista. Ja miksi se näyttää niin helpolle muiden tekemänä?

Olin eräällä tunnilla vastikään, jossa päälläseisontaa harjoiteltiin ja olin tyyliin ainoa, jolla se ei onnistunut. Ei pitäisi verrata itseään muihin, mutta minkäs teet, kun ihmismieli on mitä on. Alkoi ketuttamaan. Haistatin paskat koko käsillä- ja päälläseisonnalle. Meni viikko ja aloin miettimään asiaa hieman aikuismaisemmin. Voisiko olla, että tuokin taito olisi ihan opittavissa? Vaikka se ei onnistunut ensiyrittämällä, eikä vielä myöhemmin kotonakaan, niin voisiko se onnistua säännöllisellä treenillä?

Parin viikon sisällä olen päälläseisontaa hinkkaillut ja päässyt siitä kuolemanpelosta pois, mutta eihän se vielä suju. Mutta, minä saan jo itseni melkein suoraksi ja ilman tukea. Whoop whoop! Ja tätähän ei kukaan usko, koska ei ole kuvaa. Hidas kuvaaja ei saanut ikuistettua mun loistosuoritusta. Jos se ei ole somessa, sitä ei tapahtunut. 🙂 No lupaan laittaa todistusaineistoa, kunhan pysyn siellä enemmän kuin sekunnin. Pointtina kuitenkin, että kyllä sitä vanhakin koira oppii uusia temppuja. Tavoitteena on tehdä täydellinen päälläseisonta jouluun mennessä.

10 leuanvetoa

LEUANVEDOT NOLLASTA KYMPPIIN

Toisena tavoitteena on vetää 10 leuanvetoa puolen vuoden päästä. Se on ollut mielessä jo pitkään, koska aika moni kehonpainoharjoittelun liike perustuu yläkropan voimaan ja siellä ei sitä tällä hetkellä juurikaan ole. Nuo leuat ovat olleet minulle jopa hieman pelottavan kaukainen asia ja minusta on vähän noloa, etten niitä saa. Eikö nyt personal trainer saa vedettyä yhtään leukaa? Nyt alan systemaattisesti harjoittelemaan. Eipä ne leuat miettimällä kehity.

Alan treenata 3-5 kertaa viikossa leukoja. Ensin aloitan kevyesti negatiivisten leuanvetojen tekemisellä ja pitkillä tauoilla. Toki treeneissä ovat mukana muut yläkropan liikkeet, mutta nämä ovat extraa. Uskon siihen, että kun se yksi puhdas leuanveto menee, on peli auki. Kotona on leuanvetotanko, joten ei tekosyitä!

Negatiivisessa leuanvedossa liike tehdään vain toiseen suuntaan. Asetu leuanvedon yläasentoon siten, että tanko on solisluiden kohdalla. Lähde sitten hitaasti laskeutumaan alas, niin että kädet ovat täysin suorat. Voit kivuta leuanvedon yläasentoon käyttämällä tuolia tai hyppäämällä ylös. Muista tulla mahdollisimman hissukseen alas. Negatiiviset leuanvedot ovat loistava tapa  vahvistaa leuanvedossa tarvittavia lihaksia. Muistan joskus vuosia sitten saaneeni leukoja juurikin tällä harjoitusmetodilla. Uskon, että toimii taas, kunhan pitää maltin matkassa.

Kuka muu on mukana haastamassa itseään?

Motivoivaa illan jatkoa!

Noora

10 leuanvetoa

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta