PERSONAL TRAINER ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN APUNA

Onko tyhmä tai huono jos tarvitsee apua elämäntapamuutoksessa? Sama kun kysyisi minulta, että olenko paska valmentaja, kun tarvitsen itse valmennusta. Minusta ihminen on fiksu, kun älyää pyytää apua. Jokainen tarvitsee kannustusta, tsemppiä ja ohjausta. Oli se sitten salilla, työpaikalla tai ihmissuhteissa. Itseään on ihan mahdoton koutsata. Ehkä jotkut siihen pystyvät, mutta minä en. Se ei aina välttämättä vaadi valmentajan palkkaamista. Hyvä ystävä voi olla sun sparraaja.

Joskus sitä vain ei pääse yksin ylös. Voi olla, että on rämmitty liian kauan suossa. Liikuntaa ei ole harrastettu vuosiin, noutoruoka on tullut tutuksi. Kynnys elämäntapojen muuttamiseen kasvaa sitä mukaa, kun aikaa kuluu. Joo, painonpudotus tai lihasmassan kasvatus ei ole rakettitiedettä, mutta usein ihmiset ovat täysin hukassa. Vaikka kuinka järjellä ymmärtää lauseen ”syö vähemmän, mitä kulutat”, ei se välttämättä ole niin yksinkertaista.

TIETO LISÄÄ TUSKAA

Tietoa on saatavilla ja paljon onkin. Siinä menee maallikko, kuin ammattilainenkin sekaisin. Saako enää mitään syödä? Oma filosofiani on ”back to basics.” Palataan ihan perusasioihin. Omaan sanavarastooni kuuluvat lautasmalli, kohtuus sekä lepo. Boring, I know. Olisi hirveän kiva jos laihtuisi pelkästään sillä, että jättää gluteenin ruokavaliosta. Tai, että alkaa vegaaniksi. Jättää hiilarit pois. Tai alkaa juoksemaan joka päivä. Että se yksi pieni tai isokin muutos, muuttaisi kaiken parhain päin. Sitten, kun tavoitteet on saavutettu, voisi palata takaisin sohvalle syömään jäätelöä. Laihduttaminen on helppoa. Vaikeus tulee vasta siinä vaiheessa, kun laihis loppuu. Mitä jos päättäisit tällä kertaa, että nyt mennään iisisti. Ja niin, että ne tehdyt muutokset pysyy loppuelämän.

Tieto usein lisää tuskaa ja voi olla, että alat kokeilemaan vähän sitä sun tätä. Hyvä personal trainer erottaa jyvät akanoista ja löytää juuri sinulle oikean tavan liikkua ja syödä. Usein keskitytään liikaa epäolennaisuuksiin. Superfoodit eivät pelasta muutoin retuperällä olevaa ruokavaliota. Ne ovat extraa. Valmentaja osaa katsoa tilannetta ulkopuolelta ja näkee kohdat, joita juuri sinun on mahdollista muuttaa, ilman että arkesi pyörii pelkästään painonpudotuksen ympärillä. Hyvä personal trainer tekee suunnitelmat sinulle, ei niin, miten itse toivoisi sinun tekevän. Jokaisella on se oma arki ja haasteensa, joten hyvä valmentaja osaa tehdä suunnitelmat juuri sinulle.

MILLAINEN ON HYVINVOIVA IHMINEN?

Minulle hyvinvoiva ihminen ei tarkoita mahdollisimman laihaa tai äärettömän lihaksikasta. Se voi olla timmi, hoikka tai vähän isompikin. Kokonaisuus ratkaisee. Hyvinvoiva ihminen syö terveellisesti pääosan valveillaoloajastaan. Liikkuu monipuolisesti. Hyvinvoiva ihminen nukkuu kunnon yöunet. Hyvinvoiva ihminen jaksaa kivuta portaita, jaksaa nostaa painavia kauppakasseja. Ykkösjuttu on toimiva keho, joka pelittää siellä arjen askareissa. Penkkipunnerrukset ja hauiskäännöt tulevat vasta sen jälkeen. Mieli on myös tärkeä. Hyvinvoiva ihminen on positiivinen, kykenee sietämään stressiä ja jaksaa hyvin arjessa. Usein jos arki tuntuu tahmealta joka ikinen päivä, jossain hyvinvoinnin osa-alueessa mennään pieleen.

Usein turhaudutaan siihen omaan olomuotoon ja aletaan kikkailemaan kaikilla mahdollisilla keinoilla ja lopulta saat vain kroppasi ja mielesi sekaisin. Haluaisin olla valmentaja, joka katsoo hyvinvointia kokonaisuutena. Joskus tulosten saaminen ei ole kiinni siitä, kuinka tunnollisesti teet sovitut treenit ja kuinka puhtaasti söisit. Ihminen ei ole kone. Minä jos kuka tiedän. Vaikka olisi kuinka siistiä, että olisin jaksanut painaa vuosia neljän tunnin unilla ja touhuta koko ajan eri projekteissa, niin kyllä seinä tulee vastaan. Ja tulihan se. Nyt ymmärrän tai ainakin opettelen ymmärtämään, että toimiakseen optimaalisesti, on myös levättävä ja kunnioitettava kehoa. Nukkuminen ja lepo, ovat ihan ensimmäisenä laitettava kuosiin jos haluaa, että kroppa toimii. Kehomme kuitenkin pystyy huikeisiin suorituksiin jos annamme sille vain mahdollisuuden.

TARVITSETKO PERSONAL TRAINERIA?

Onko sinulla tavoitteita, jonne haluaisit päästä? Personal trainerin avulla pääset tavoitteisiisi tehokkaalla, mutta järkevällä tavalla. Toimin personal trainerina pääkaupunkiseudulla. Yksilövalmennuksissa on kaksi paikkaa vapaana syksylle, joten jos koet tarvitsevasi kättä pidempää, niin ole yhteydessä. Ensimmäinen tapaaminen on MAKSUTON eikä sido sinua mihinkään. Katso lisää personal training-paketeista täältä.

Lue myös valmennuksessani olleen Meerin inspiroiva tarina :

Elämäntapamuutos vakavasta diagnoosista huolimatta

Nyt toivottelen teille leppoisaa sunnuntai päivää!

-Noora

Käy tykkäämässä ShapeUpin Facebook-sivuista, niin saat tiedon uusista blogipostauksista. Facebookissa jaan myös vinkkejä liittyen hyvinvointiin. Löydät minut myös Instagramista. Siellä pääset seurailemaan personal trainerin arkea kuvien muodossa. Pistä seurantaan!

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta