NOORA TÄS MOI!

KUKA NOORA KATARIINA?

Tämän blogin takaa löytyy 29 vuotias Helsinkiläistynyt personal trainer, yrittäjä ja äiti. Noiden lisäksi olen toki paljon muutakin. Olen pohdiskelija ja haluankin kirjoitella oikeasta, aidosta elämästä sekä jakaa paljon treenivinkkejä.

Olen hurahtanut koti- sekä ulkotreeneihin ja niihin yritystoimintanikin perustuvat. Teen yritykseni kautta ryhmävalmennuksia, yksilövalmennuksia sekä yritysvalmennuksia. Suurin osa asiakkaistani treenaa kanssani kotonaan tai ulkona. Olen entinen saliharjoittelija, rakastin isoja painoja. Nyttemmin harjoittelen pääosin kahvakuulalla tai kehonpainolla. Minulle on auennut kehonpainoharjoittelun myötä täysin uusi maailma. Se on tarvittaessa tosi vaikeaa raskasta! Vai miltä kuulostaa leuanvedot ja käsilläseisonta? Niitä mä treenaan ja uskon, että joskus onnistun.

Olen ääripäiden ihminen. Jos menee lujaa, niin sitten se on menoa. Välillä ollaan pohjalla ja märehditään itsesäälissä. En ikinä olisi uskonut, että minusta tulisi yrittäjä. Olen aina ollut siinä uskossa, että pitää käydä töissä ja elää niin sanottua tavallista, tasaisen tappavaa arkea. Vakituinen työ ja kaikki ennalta-arvattava on tosi jees ja tuo turvaa. Sisimmässä kuitenkin sydän halusi tehdä jotain muuta. Jotain isoa. Jotain, missä mikään ei ole varmaa. Pohjimmiltani olen heittäytyjä. Innostun asioista mielettömällä draivilla. Teen kovasti töitä jos tarve vaatii, välillä oman jaksamisen uhalla.

Noora tas moiOlen joutunut myös viime vuonna kohtaamaan oman jaksamisen rajallisuuden. Oppia on karttunut niistäkin ajoista ja koen edelleen olevani toipilas. Mopo meinaa välillä karata, mutta nyt osaan hiljentää vauhtia tai laittaa mopon hetkeksi talliin.

EI KIILTOKUVAA VAAN, ELÄMÄNMAKUISIA JUTTUJA

Rakastan sitä, mitä blogit joskus oli. Päiväkirjamaisia kirjoituksia, jossa elettiin lukijoiden kanssa niin ylä-kuin alamäetkin. Maailma muuttuu, niin blogitkin, mutta haluan pitää edes hitusen kiinni tästä päiväkirjamaisuudesta. Ei kiiltokuvaa, vaan helposti samaistuttavaa tekstiä. Elämänmakuisia juttuja sanoi eräs ystäväni.

Noora tas moiYRITTÄJÄKSI PITKÄN JAHKAILUN JÄLKEEN

Olen käynyt PT-koulutuksen jo vuonna 2013. Mietin jo silloin, että minäkin perustan oman yrityksen. No en perustanut. Miksi siis perustin yrityksen vasta viime vuonna? Vuosien välissä olen ollut toimistorottana niin pankissa kuin vakuutusyhtiössä. Kävin myös opettelemassa personal trainerin työtä kuntokeskuksessa. Inhosin sitä. Rakastin asiakkaiden kanssa olemista, mutta vihasin kuntosalin ilmapiiriä sekä sitä, että se oli pelkkää myyntityötä. Lopulta lopetin ja päätin, että ehkä minun kohtaloni on olla toimistohommissa. Näin perheellisenä se on järkevä ratkaisu. Vakituiset tulot, päivätyö sekä palkalliset lomat. Töistä ei tarvitsisi stressata. Kun työkone napsahtaa kiinni, alkaa vapaa-aika.

Kärsimätön luonne, sydämen palo ja aikainen kolmenkympin kriisi laittoivat minuun kuitenkin vauhtia. Viime keväänä mieheni kannustamana toiminimi oli takataskussa ja nettisivut laitettu alulle. Vuosi yrittäjyyttä takana, lukaise aikaisempia pohdintojani siitä.

Hyvinvointiyrittäjän elämää – Miten on mennyt?

Haaveissa oli, että vuoden 2016 loppuun mennessä olisin ”vapaa” työelämästä ja pystyisin elättämään itseni omilla touhuillani. No koska mikään ei mene niinkuin strömsössä, niin vuosikausien suorittaminen otti veronsa. Just silloin kun olisi pitänyt olla tehokkaimmillaan ja minulla oli kaikki, mitä halusin. Vakituinen työ, yritys aluilla sekä omassa elämässä kaikki hyvin. Väsyin. Väsyin ihan totaalisesti. Tästä stoorista voit lukea täältä:

Kun suorittaja palaa loppuun

Noora tas moiMuutenkin ensimmäinen vuosi oli malttamattomalle mielelleni liikaa. Yritystoiminta ei lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla. Koin olevani epäonnistuneeni. Loppuvuodesta heitin hanskat hetkellisesti tiskiin ja keskityin ainoastaan päivätyöhöni.  Jotain kumminkin tapahtui vuoden 2017 alussa. Yhteydenottoja alkoi tulla ja sain asiakkaita. Itsetunto ja luotto omaan työhön kasvoi. Lopulta hommaa alkoi olla lupaavan paljon ja keskustelin esimieheni kanssa päivätyöni lopettamisesta. Huhtikuussa 2017 olin sitten omillani. Jännittävää, pelottavaa mutta hemmetin siistiä!

ELÄMÄ ON TÄSSÄ JA NYT

Koen, että minun elämäntehtävänä on kannustaa ihmisiä liikkumaan. Sen ei tarvitse olla hampaat irvessä punttien kolistelua. Se voi olla metsässä samoilua, pyöräretkiä perheen kanssa tai 15 minuutin kotitreeni. Liikunta kuuluu kaikille ja olen täältä käsin kannustamassa sinua kohti liikunnallisempaa elämää.

Parhain oivallukseni kaiken tämän kriiseilyn jälkeen on se, että elämä on oikeasti tässä ja nyt. Pätee ihan kaikkeen. Liikunnan aloittamiseen, terveelliseen syömiseen, parisuhteisiin, omien unelmien jahtaamiseen. Huomisesta ei tiedä kukaan, joten älä odota huomiseen, älä maanantaihin. Kriisejä varmaan tulee jatkossakin, mutta nyt tiedän että niistä selviää. Uskalletaan elää. Usein eniten harmittaa ne tekemättä jääneet asiat, kuin ne tehdyt, jotka on syystä tai toisesta menneet mönkään.

Tervetuloa seuraamaan mun matkaa!

-Noora

Noora tas moi

♥ Seuraathan somessa ♥

Facebook 

Instagram

 

noorakatariina

4 vastausta artikkeliin “NOORA TÄS MOI!”

    • Kiitos paljon. 🙂 Kävin kurkkaamassa sun blogia ja vautsi mitä kuvia sinulla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta