HYVINVOINTI ON JOKAISEN OMISSA KÄSISSÄ

Hyvinvointi on jokaisen omissa kasissa

Miten voida paremmin? Voiko oman hyvinvointinsa ulkoistaa? Tai toimisipa siihen vain se, että ostaa nettivalmennuksen tai palkkaa itselleen valmentajan. Valitettavasti hyvinvointiin ei auta pt:t eikä nettivalmennukset yksistään. Hyvinvointi on jokaisen  oma ja henkilökohtainen asia, koska olemme yksilöitä ja jokaisen arki on erilainen. Kohtaan työni puolesta paljon ihmisiä, jotka toivovat, että elämä muuttuu kertaheitolla paremmaksi minun avullani. Toki annan parhaat mahdolliset eväät hyvinvoinnin parantamiseen, mutta se työ pitää tehdä itse. Siellä arjessa.

Minäkin olen mestariselittelijä. Ei ole aikaa. Ensi viikolla. No koska, lapsi menee edelle. Itseään tulisi kuitenkin arvostaa sen verran, että laittaisi oman hyvinvoinnin ykköseksi.  Toki on kausia, kun jotkut asiat menevät oman hyvinvoinnin edelle. Mutta kunhan sieltä noustaan aina ylös. Hyvinvoiva ja terve ihminen usein jaksaa ne paskimmatkin ajat paremmin kuin huonostivoiva kanssasisarensa.

Hyvinvointi on jokaisen omissa kasissa

EI MUUTOKSIA, EI TULOKSIA?

Jos mitään elämässään ei ole valmis muuttamaan, ei voi odottaa tuloksiakaan. Joten jos tahdot muuttua, älä ole negatiivinen muutoksille. Jos tahdot tehdä niin kuin aina on tehty, saat samanlaiset tulokset kuin aina ennenkin. Simppeliä. Otetaan esimerkkinä painonpudotus. Tuttu kaava on se, että vedetään parin kuukauden tiukka kuuri, jonka jälkeen lihotaan kilot korkojen kera takaisin. Silti halutaan toistaa sitä samaa vuosi toisensa jälkeen. Jos olet hakannut päätä seinään jonkin asian kanssa, niin suosittelen vakavasti muuttamaan toimintamallia. Usein se on avain onneen.

Mitkä asiat tuovat sinulle hyvää oloa ja onnea? Ne asiat eivät ole jokaiselle ihmiselle samat, mutta ne kannattaa selvittää ja kirjoittaa ylös. Toteutuvatko ne elämässäsi? Mistä olisit valmis luopumaan, jotta saisit lisättyä arkeen aikaa sinulle tärkeille asioille? On se sitten kävelylenkki, kasvohoito tai kahvittelut kaverin kanssa.

Hyvinvointi on jokaisen omissa kasissa

HYVINVOINTI ON JOKAISEN OMISSA KÄSISSÄ – LAITA ITSESI YKKÖSEKSI!

Se nyt on vaan niin, että tärkeille asioille raivaa tilaa vaikka väkisin siitä arjesta. Miksi kuitenkin se oma hyvinvointi ja jaksaminen tulee usein viimeisenä? Entä jos sen ei tarvitsisi olla niin? Mikään työ eikä mikään parisuhde ei saisi mennä oman jaksamisen edelle. En tietenkään tarkoita, että kaikkien pitäisi nyt erota ja lopettaa työnsä, jotta voi ottaa aikaa itselleen. 🙂 Mutta usein pririsointi ja ajanhallinta -asiat menevät metsään. Ja ne omat arvot. Äitiys saattaa viedä mukanaan ja tottakai sitä haluaa lapsilleen parasta. Minusta on ihanaa, että lapsia viedään urheilemaan ja muihin aktiviteetteihin, mutta kuka veisi sitä aikuista? Ei koko elämää voi antaa lapsilleen. Itse ainakin koen olevani muutakin kuin äiti.

Mitä tulee itsekkyyteen, niin bullshit. Onko se oikeasti keneltäkään pois, jos käyttää aikaa itseensä. Jotta saa jotain, on usein luovuttava jostain. Mistä olisit valmis luopumaan, jotta saisit kalenterista omaa aikaa itsellesi? Ja vielä säännöllisesti. Omasta huonosta olosta, ei valitettavasti voi syyttää muita. Oma hyvinvointi on jokaisen omissa käsissä ja vain sinä itse voit siihen vaikuttaa. Sinä voit päättää, missä kohtaa arvoasteikkoa sinun oma jaksaminen tulee?

Näen niin paljon kiukkuisia tyyppejä, jotka porskuttavat menemään  sellaiselle mentaliteetilla ”koska elämä nyt vain on tällaista ja menee näin, ettei mitään ehdi.” Uhriutuminen on ehkä pahinta, mitä elämässään voi tehdä. En väitä, että se olisi helppoa, mutta täysin mahdollista. Kyllä sitä itsekin joutuu aika ajoin miettimään näitä asioita. Varsinkin kun yrittäjällä ei ole sitä vapaa-aikaa ellei sitä itse itselleen järjestä. Huomaan välillä ajautuvani  tilanteeseen, jossa teen töitä kaiken muun ajan, jota en  vietä lapseni kanssa. Eli missä on se mun aika? Kun on tällainen tilanne päällä, olen väsynyt ja kärttyinen, joten onko se kenenkään etu? Otetaan se oma hyvinvointi haltuun! Muista, että sä päätät!

Pidetään huolta. 🙂

Noora

Luithan edellisen postauksen : 10 Faktaa minusta. 

Lue lisää samasta aiheesta: 

Miten voida paremmin arjessa?

 Mitä on hyvä arki?

10 asiaa, joista olen tänään kiitollinen

Hyvinvointi on jokaisen omissa kasissa

♥ Seuraathan somessa ♥

Facebook 

Instagram

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta