Sykkeet kattoon näillä liikkeillä!

SYKKEET KATTOON NAILLÄ LIIKKEILLA

Tämän päivän treeniin valikoin kolme kovaa liikettä, joilla saadaan kroppaan liikettä ja sykkeet ylös. Niistä kaksi on hyppyjä ja yksi keskivartaloa ja käsivarsia haastava, mutta selkeästi rauhallisemmalla tahdilla tehtävä liike.

Liikkeet

1 Hyppynaruhyppely

Näitähän voi tehdä vaikka millä variaatioilla. Kahdella jalalla, yhdellä jalalla, tuplahypt. Muista myös, että temmon vaihtelulla saat enemmän tehoja irti.

2 Soutu etunojassa + kick back

Asettaudu etunojaan joko suorin jaloin tai polvet maassa. Ota yksi kevyt käsipaino käsiesi väliin. Nappaa paino toiseen käteesi ja lähde kyynärpää edellä nostamaan käsipainoa ylös. Käsipaino tulee rinnan alapuolelle. Liike ei lopu vielä tähän, vaan seuraavaksi tee kick back. Tämä ojentajia tiukasti kuormittava liike on raskas jo pienemmälläkin painolla. Käytännössä suoristat kätesi suoraksi siten, että olka- ja kyynärvarsi ovat suunnilleen lattiansuuntaisesti. Älä käytä vauhtia, vaan tee liike hallitusti. Laskeudu samaa reittiä alas ja toista toisella kädellä.

3 Askelkyykkyhyppy

Lopuksi vielä viimeistellään reidet ja pakarat askelkyykkyhypyillä. Aloita askeltamalla toisella jalalla pitkälle eteen. Koukista molempia polvia ja koeta päästä taaimmaisen jalan polvella koskettamaan lattiaa. Alhaalta lähde ponnistamaan itseäsi suoraksi siten, että vaihdat etummaisen ja takimmaisen jalan paikkaa. Tee liike rauhallisesti, mutta räjähtävästi.

Kurkkaa videolta liikkeet:

Tämä treeni onnistuu mainiosti myös kotosalla ja jopa ilman sen kummempia välineitä. Jos et omista hyppynarua, voit feikata ja hyppiä ilmankin. Jos sinulla ei ole käsipainoja lankkusoutuun kelpaa täytetty vesipullo.

Sykkeet kattoon näillä liikkeillä – joko omana pikatreeninään tai viimeistelynä

Yksinkertaisilla liikkeillä on mahdollista saada tiukka treeni aikaiseksi. Rakastan perusliikkeitä, joissa voi keskittyä tekemiseen eikä tarvitse pelleillä monilla välineillä. Itse tekisin liikkeet joko aikaa vastaan tai suhteellisen korkeilla toistomäärillä (20-30 toistoa/liike.) Tee aina kierros putkeen ilman taukoja, jonka jälkeen hengähdä minuutin verran. Kierroksia voit tehdä kuntotasosi mukaan 3-5.

Yksi oma lemppari on myös crosfitistä tuttu amrap. As many rounds as possible. Eli määrittelet ajan (esimerkiksi 5 minuuttia), jonka tykität menemään ilman taukoja. Kaikkia liikkeitä vaikkapa 20 toistoa, jonka jälkeen kierros alkaa välittömästi alusta ilman taukoja. Ei kannata ahnehtia tuon ajan kanssa, koska kovin intensiivisesti ei kyllä pitkiä aikoja jaksa sykkiä. Lupaan, että jo viiden minuutin kohdalla olo on kaikkensa antanut.

Tämä setti toimii siis salitreenin päätteeksi viimeistelemään treenin. Tai vaikkapa kävelenkin päätteeksi pikatreeninä. Hikeä pukkaa ja sykkeet kohoaa.

SYKKEET KATTOON NAILLÄ LIIKKEILLA

30 päivän maksuton treenihaaste -tule mukaan!

Osallistukaa ihmeessä ilmaiseen treenihaasteeseen, joka alkoi eilen. Hyvin ehtii vielä mukaan, koska haaste kestää koko kuukauden. Selätetään synkkä marraskuu yhdessä. Lue lisää : Hyppää mukaan maksuttomaan treenihaasteeseen!

Lue myös:

Inspiraatiota treenaamiseen – 4 Kotitreeniä

Hapottavan tehokas kehonpainotreeni

Kivaa päivää!

-Noora

♥ Seuraathan meikäläisen menoa somessa ♥

Facebook 

Instagram

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta