Kahvakuulan valinta -otathan nämä seikat huomioon?

Onko etsinnässä monipuolinen väline kotitreeneihin, jolla saa kätevästi hien pintaan ja jonka saa säilöttyä pieneen tilaan? Vanha, mutta edelleen suosittu ja erittäin toimiva väline on kahvakuula. Pakko myöntää, että itse olen kunnon kahvakuulafani. Kävin ohjaajakoulutuksen pari vuotta sitten ja olen edelleen ihan lovena. Ihan super väline niin kotiin kuin salilla monipuolistamassa treenejä. Tässä kirjoituksessa avaan, mitä seikkoja ottaa huomion ensimmäistä kuulaa ostettessa.

kahvakuulan valinta

Minkä kokoinen ja muotoinen kuula?

Minlälainen kahvakuula olisi sitten hyvä? Ensiksi kannattaa miettiä, mitä sillä kuulalla meinaa tehdä. Jos tarkoituksena on tehdä kuulalle ominaisia isoja liikkeitä esimerkiksi etuheilautusta, ei kannata ihan pienintä kahvakuulaa siihen tarkoitukseen ostaa. Varsinkin kun kotona voi hyödyntää kehonpainoa, niin suosittelen ostamaan raskaita kahvakuulia, jotka sitten toimivat lisäkuormana, kun oma keho ei enää riitä.

Alle 8 kilon kuulalla ei minun mielestäni tee yhtään mitään. Liikkeissä kun on useat lihasryhmät mukana, joten aloittelijakin jaksaa heilutella isompaa kahvakuulaa. Itsellä kulkeutuvat asiakastreeneissä mukana 8, 12 sekä 16 kilon kuulat ja ne riittävät monipuoliseen toiminnalliseen treeniin.

Kahvakuulaliikkeet voivat alkuun tuntua hankalilta, mutta olen huomannut että jos harjoittelee pitkään liian pienellä kuulalla, kärsii tekniikka. Muun muassa etuheilautus on äärettömän hankala tehdä teknisesti oikein liian pienellä kuulalla. Joten rohkeutta painon valintaan.

kahvakuulan valinta

Kahvakuula on mahtava treenikaveri sillä voima, kestävyys sekä liikkuvuus paranevat tällä monipuolisella välineellä. Monesti teen myös lämmittelyn kahvakuulan avulla. Jotta treenaaminen kahvakuulalla olisi mahdollisimman miellyttävää, kannattaa pohtia hetki kahvakuulan materiaalia ja muotoilua. Marketeista löytyy hyvin monia eri versioita kuulaharjoitteluun, mutta on tiettyjä syitä minkävuoksi isompikokoinen ja mahdollisimman pyöreä malli on paras.

Materiaaliksi kannattaa valita kestävä rautainen kuula ilman mitään päällysteitä. Ensinnäkin kestävyyden vuoksi. Ulkotreeneissä kahvakuula on mitä mainioin väline, koska sillä voi perinteisen kuulantyönnön ohella tehdä kaikenlaisia heittoja. Joten sen vuoksi valitse kestävää materiaalia oleva kuula, ilman mitään koristeluita. 🙂 Kuulan muotoilun kannattaa ehdottomasti olla pyöreä. Kulmikkaat kuulat on mahdoton saada esimerkiksi rinnallevedossa ilman mustelmia rinnalle.

kahvakuulan valintakahvakuulan valinta

Kuulan kahvaosan tulee olla sileä, jottei se hierrä käsien ihoa rikki. Kuula kuitenkin heilautuksissa jonkin verran liikkuu, joten ylimääräiset saumat kahvassa eivät tee hyvää jälkeä. Mitä suurempi kuula kooltaan on, sitä pehmoisemmin ja kivuttomammin se laskeutuu ranteen päälle. Joten lyhyesti millainen kahvakuula: iso, pyöreä ja sileä. 🙂 Äläkä arkaile painojen kanssa. Ihan minimi on 8 kiloa. Alla vielä videopätkää omasta kahvakuulajumpasta ulkona. Ei muuta kuin kahvakuulaostoksille.

Viikonlopputerkuin,

-Noora

Edellinen teksti: Etkö saa tehtyä yhtään punnerrusta? Vinkit kuinka otat liikkeen haltuun. 

Kuvista kiitos:  Hanna Härkönen

♥ Seuraathan meikäläisen menoa somessa ♥

Facebook 

Instagram

noorakatariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta