Bloggaaminen – maailman helpoin työ?

Aikoinani mietin, etten ikimaailmassa haluat blogata jossain portaalissa ja ottaa jotain typeriä asukuvia. Sellaista itsensä pönkittämistä joka suuntaan. Mutta tässä sitä nyt ollaan. Itse aloitin bloggaamaan viime vuonna oman yritykseni sivuilla. Alkuun ihan hömppää ja kännykällä otettuja kuvia. Warning! Fotot tähän postaukseen on otettu puhelimella..

Ja onhan tämä nyt pelottavaa ja jännittävää. Blogimaailma on täynnä toinen toistaan ammatimaisempia tyyppejä, kauniine kuvineen. Koen toki näin aloittavana bloggaajana välillä jäätäviä paineita. Pysynkö kehityksessä mukana.

Välillä minua myös harmittaa, että blogeista puuttuu tietty aitous. Rosoisuus. Nykyään postaukset ovat vähän kuten artikkeleita. On yhteistyöpostauksia. On hemmetin hienoja valokuvia ja taidokkaasti editoituja videoita. Ja toki ymmärrän sen, koska lukijoista ja seuraajista on hirmuinen kilpailu. Ja onhan kauniita kuvia kivempi katsoa kuin rumia. 🙂

Bloggaaminen

Onko bloggaaminen maailman helpoin työ?

Iso arvostus bloggaajia kohtaan, tämä ei missään nimessä ole helppoa. Varsinkin jos halajaa tästä ammatin tai yhtään euroa tililleen. Täytyy olla koko ajan läsnä, niin blogissa kuin muualla somessa. Suomeksi: läsnäoloa vaaditaan melkein se 24/7, kiitos Instagram stories ja Snapchat. Eli se siitä helppoudesta. Ne ketkä siellä kärjessä keikkuvat, ovat he bloganneet vuosia – ja alkuun ihan ilmaiseksi. Ja mitä ammattimaisemmaksi mennään, sitä enemmän työtunteja yhden postauksen kokoamiseen menee. Kirjoitustyö vie itseasiassa vähiten aikaa. Pitää osata hakukoneoptimointia, ottaa ammattitason valokuvat ja vielä muokata ne. Tähän lisänä vielä muualla sosiaalisessa mediassa kirjoitusten jakaminen. Ja tietenkin yksi tärkeä osa bloggaamista on lukijoiden kommenttien lukeminen ja niihin vastailu. Tämä on parhaimmillaan vuorovaikutusta. Eli sen kun vain raapustat jonkun kivan tekstin ja räpsit pari kuvaa.

Minulle tämä on rakas harrastus ja toki itseni brändäämistä. En laita vastaan jos yhteistyöehdotuksia (ja sitä kautta riihikuivaa) tulee, mutta teen elääkseni ihan muita touhuja. Tämä bloggaaminen tukee mun näitä muita touhuja. Yrittäjänä tulee näkyä ollakseen olemassa.

Valehtelisin jos väittäisin, ettenkö kokisi paineita. Varsinkin jos erehdyn vertailemaan itseään muihin. Se on myrkkyä. Uskoisin, että se aitous on loppupeleissä se mikä bloggaajasta tekee suositun. Ja tätä täytyy tehdä muun kuin rahan  takia. Sitä tuskin alkaa tulla ihan sormia napsauttamalla. Helpommalla pääsee kun menee ”oikeisiin töihin. ” Ja ennenkuin joku vetää herneen nenään, niin bloggaaminen on joillekin ihan oikea työ, enkä sitä väheksy. Käytän omasta valmennustyöstä tätä samaa termiä, koska se on minulle intohimo, josta nyt joskus sattuu saamaan rahaa. 🙂 Eli se ei tunnu työltä versus jos istuisin kaupan kassalla tai toimistolla sen kahdeksan tuntia päivässä.

Bloggaaminen

Blogit nyt ja ennen

Oliko ennen kaikki paremmin? Itseasiassa en osaa sanoa, mitä mieltä olen tästä blogimaailman muutoksesta. Toki paine mennä sinne, minne muutkin on kova. Kirjoittaminen on minulle hyvin rakas harrastus ja ilmainen terapiamuoto. Monet suositut pitkänlinjan bloggaajat ovat kertoneet saaneensa ilkeää kommentointia osakseen, joten se pelottaa. Uskaltaako sitä julkaista enää kaikkea. Vaikka oma tyyli on aika henkilökohtainen, en täällä ihan jokaista elämäni osa-aluetta käy lävitse.

Bloggaaminen

Ja ne kuvat. Usein moni juttu kaatuu siihen, ettei ole kuvia. Meitsi haluaisi vain kirjoittaa. Voiko käyttää jonkun ilmaisen kuvapankin kuvia? Voiko? 🙂 Jos itsellä ei ole maailman hienointa kamerakalustoa tai ei osaa edes käyttää kaikkia omassa kamerassaan olevia ominaisuuksia, niin mitäs sitten? Onko kännykkäkuvat ihan ehdoton nounou? Ja miten raha? Saako tästä saada rahaa? Mutta missä menee raja, milloin blogi ei ole enää blogi vaan yks maksettu mainos?

Tällaista avointa pohdiskelua vailla punaista lankaa ja asukuvia. Kaipaako joku muu blogeihin rosoisuutta?

Aurinkoa sun maanantaihin!

-Noora

Bloggaaminen

♥ Seuraathan meikäläisen menoa somessa ♥

Facebook 

Instagram

noorakatariina

5 vastausta artikkeliin “Bloggaaminen – maailman helpoin työ?”

  1. Kännyköissä on nykyään tosi hyvät kamerat, ja ite tykkään just elämänmakuisesta, en liian mietitystä. Ja en mä ainakaan näe eroa järkkäri- ja kännykkäkuvissa, jollei niitä laita vierekkäin. Joten jatka näin!

    • Hei kiitos kommentista. 🙂 Joo onhan nykykännyköissä hyvät kamerat. Mutta toki eroaa järkkärillä otetuista. Itsellä halu opetella pikkuhiljaa kuvien ottamista ja muokkaamista, ei siitä taidosta ainakaan haittaa ole. Mutta kiva, että lukijoille kelpaa kännykkäräpsytkin. 🙂

  2. Kiitti kirjoituksesta, ja kuvajuttuun pitää kommentoida sen verran, että itse en ainakaan kiinnitä huomioita siihen, millä välineellä kuvat on otettu ja kuinka laadukkaita ne ovat. Eniten kaipaan blogilta kiinnostavaa tekstiä ja kuvat voivat mukavasti elävöittää sitä, mutta eivät missään tapauksessa ole pääasia. Ymmärrän, että jotkut blogit pyörivät hyvinkin vahvasti kuvien pohjalta, mutta itseäni ennemminkin ärsyttää, jos suurin osa postauksesta on kuvia ja välissä vain muutama rivi tekstiä. Itse seuraan siis blogeja ennen kaikkea tekstin perusteella, joten en valitettavasti osaa arvostaa sitä vaivaa, mitä monet varmasti laittavat kuvaamiseen. Toisaalta hyviä tekstejä arvostan sitäkin enemmän

    Intoa edelleen kirjoitteluun! 🙂

    • Heips. Kiitos kun kommentoit. 🙂 Kiva kuulla lukijoiden mielipiteitä. Ja itseä myös kiinnostaa enemmän kirjoittaminen sekä myös muissa blogeissa se teksti on ”se juttu”. Toki kauniit kuvat ovat myös plussaa, mutta enemmän laitan painoarvoa tekstille. Minä täällä jatkan kirjoittelua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta