Personal trainerin työ – unelmat vs todellisuus

Ainahan sitä jotenkin ajattelee, että unelmien toteutumisessa on jotain maagista. Siis tottakai, onhan tämä maailman siisteintä, että on oma yritys ja saa elantonsa siitä mitä rakastaa tehdä. Sama arki se tulee vastaan kuitenkin unelmahommissakin. Niihin osaa kuitenkin suhtautua eri tavalla. Ja itsehän sinä päätät onko se arki p*skaa vai #parastajustnyt.

Unelmahommissakin on päiviä, kun ei huvita yhtään. Tekisi mieli vain jäädä makoilemaan sänkyyn (kiitos marraskuu.) Eihän kukaan pakota minua nousemaan ylös. Mutta viekö sellainen toiminta eteenpäin? Jos minulla sattuu olemaan päivä, ettei ole asiakastapaamisia, se ei tarkoita että Netflix saa pauhata koko päivän ja meitsi relaa. Tuolla tavoin voi olla varma, ettei niitä asiakkaita tule jatkossakaan.

Pääosin tämä työ on mahtavaa ja innostun jokaisesta päivästä. Tähän kuuluvat myös  pieleen menneet projektit, asiakkaiden ”katoamistemput”, maksamattomat laskut, autossa syötyjä kylmiä lounaita sekä rutkasti itkuisia ja valvottuja öitä. Glamouria kerrakseen.

personal trainerin tyo

Kuva Hyvinvointistudio Lupauksen sivuilta.

Vapaus ja vastuu kasvavat käsi kädessä

Unelmahommat ja yrittäjyys tuovat vapauksia, mutta vähintään yhtä paljon vastuuta. Olet oman itsesi herra, mutta myös yksin vastuussa KAIKESTA tekemisestäsi. Ei voi syytellä sormella ketään muita kuin itseään. Ei ole käsikirjaa, josta voit kurkata ongelman eteentullessa, että mites tässä tilanteessa kuuluu toimia. Se manuaali pitää kasata itse. Oma mottoni: opettele asiat kantapään kautta. 🙂

Olen oppinut tässä reilu vuoden aikana niin julmetusti. Osa opeista on tullut ns. kivasti ja osa sieltä kantapään kautta. Opin myös sen, että mitä enemmän tietää, sitä vähemmän tajuaa tietävänsä. On kymmeniä koulutuksia, joita tahtoisin käydä. Välillä jopa ahdistaa, kun tietää niin vähän. Eikä se tietämättömyyden tuska ulotu ainoastaan valmentajan työhön, vaan someen sekä ylipäätään yrittäjyyteen. Tämän tuskan kanssa on vain opittava elämään. Baby steps.

Parasta tässä työssä on asiakkaat. Heistä inspiroidun suuresti. Tämä työ ottaa ja vie paljon, mutta saan kyllä rutkasti takaisin. Ylipäätään ihmiset ovat tämän homman suola. Olen tavannut upeita, kunnianhimoisia ja sydämellisiä tyyppejä ja olen saanut täysin uusia ystäviä. Jotkut yritelmät menevät täysin vihkoon, joten olen kiitollinen, että olen saanut mahtavia ihmisiä mun ympärille, jotka on olkapäänä.

personal trainerin tyopersonal trainerin tyo

Kuvissa kanssani vakavoitumassa kollegani Hanna Lupaukselta. Elämä (eikä varsinkaan liikkuminen) saa olla liian vakavaa. Hullutellaan välillä, jooko?

Lupaus valmentaja tässä terve!

Rakastan rauhaa. Rakastan vapautta. Olen ollut isoissa avokonttoreissa töissä kellokortti kaulassa, jotka eivät inspiroineet sitten yhtään. Joten rauha ja vapaus oli ja on tässä työssä erittäin tervetullutta. Silti alussa yksinäisyyden tunne valtasi mielen. Varsinkin aloittava yrittäjä jää usein yksin ratkomaan pulmia. En kuitenkaan halunnut mennä enää kenenkään alaiseksi, vaan tehdä hommia yksin, mutta yhdessä. Sitten törmäsin Lupauksen rekrytointi-ilmoitukseen. Siinä haettiin yrittäjää työskentelemään Helsingin ytimessä sijaitsevalle pt-studiolle. Saa tehdä omaa juttuaan, mutta saa timanttisen tiimin tuen sekä mahdollisuuden valmentaa rauhallisissa tiloissa. Voiko parempaa olla?  Aloittelen studiolla hommat pikkuhiljaa ja tuntuu kuin tuhat kiloa olisi pudonnut harteilta. Nyt en ole enää yksin. Uskon vakaasti, että tästä ei voi tulla muuta kun hyvä juttu!

Millainen PT olen? – Muutama valmennettava mahtuu vielä tälle vuodelle

Olen tähän päivään saakka tarjonnut yritykseni kautta kotitreenejä, mutta jatkossa keskitän pt-asiakkaani Lupaukselle. Millainen tyyppi ja valmentaja minä sitten olen?

Lupauksen sivuilla kerron itsestäni näin:

”Kannatan matalan kynnyksen liikkumista ja kannustankin suurten ja mullistavien elämäntapamuutosten sijasta pieniin muutoksiin. Niistä pienistä arjen muutoksista kasvaa pitkässä juoksussa isoja tuloksia ja kestävämpää hyvinvointia. Valmennuksissani kehonpaino-, kahvakuula- sekä kuntosaliharjoittelu kulkevat sulassa sovussa. Kuntoilla voi hyvin myös kotona, joskus jopa tehokkaammin kuin kuntosalilla. Olen mestari taikomaan siitä omasta olohuoneesta kattavan treenipisteen, joten omatoimitreenit onnistuvat jopa ilman välineitä poistumatta kotoa.”

Lisäisin vielä, että treeneissäni saa raikaa nauru. Saa mokata. Elämä on muutenkin aivan liian vakavaa, joten hikoillaan tosissaan muttei naama mutrulla. Vaikka kotitreenit jäävätkin osaltani taakse, aion silti koutsata asiakkaitani siihen suuntaan, että missä tahansa voi treenata. Hyvän kunnon ylläpitoon tai kehittämiseen ei kuntosalia tarvitse.

Muutama vapaa valmennuspaikka on auki jos haluaa startata terveemmän elämän jo tämän vuoden puolella. Älä odottele uutta vuotta. Uuden vuoden lupaukset ovat niin klisee. Laita rohkeasti viestiä , niin sovitaan treffit. Sähköpostilla saa lähestyä osoitteeseen: noora@hyvinvointistudiolupaus.fi.

personal trainerin tyo

Parasta tiistaita!

♥:lla Noora

Lue myös:

Millaista on olla superäiti ja yrittäjä? //Elämää köyhyysrajan alapuolella //Epäonnistumisen pelko  ajaa sut loppuun  //Kun väsymys ottaa vallan //Hyvinvointiyrittäjän elämää  //Miltä näyttää personal trainerin työpäivä?

♥ Seuraathan meikäläisen menoa somessa ♥

Facebook 

Instagram

noorakatariina

Yksi vastaus artikkeliin “Personal trainerin työ – unelmat vs todellisuus”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta