Keskity vain omiin asioihisi

Kaikilla on mielipide, kysyttiin sitä tai ei. Varsinkin naiset ovat tässä erinomaisia. Syyllistäminen, juoruilu sekä selkäänpuukottaminen. Esimerkiksi kahden ihmisen erosta tietää parhaiten tasan tarkkaan ne kaksi eronnutta. Siihen on ihan turha tulla väliin selittämään omia teorioitaan. Kukaan ei voi tietää, mitä tapahtuu kulissien takana.  Sama äitiyden kanssa. ”Oikeanlaisesta äitiydestä” tietää varmasti parhaiten se ÄITI. Että minua pistää vihaksi se miten toiset äidit kohtelevat toisiaan.Vauva.fi -foorumi on ihan paras paikka saada itsensä epävarmaksi. Viimeinen asia, jota väsynyt ja epävarma äiti tarvitsee, on toisen äidin syyllistäminen. Mikä on oikea aika laittaa lapsi päiväkotiin? Milloin saa lopettaa imettämisen? Mitä jos ei imetä? Saako äiti mennä töihin ja milloin?

keskity vain omiin asioihisikeskity vain omiin asioihisi

Keskity vain omiin asioihisi

Minäkin kokeilin elämää, jollaista luulin, että ihmisen tulee elää. Vuosikaudet suoritin elämää. Mielikuvissani halusin olla se nainen, joka hoitaa lapsen, kodin ja tekee kahta työtä. Se nainen ei ole koskaan väsynyt. Se nainen käy kuntosalilla sen jälkeen kun lapsi on mennyt nukkumaan. Se nainen pärjää neljän tunnin yöunilla. Se oli mahdollista. Muutamia vuosia. Lopulta tälle naiselle mikään määrä unta ei riittänyt lopettamaan väsymystä.

Oli aika kysyä, mitä minä haluan elämältä? Ihan vain minä? Ei pomot, ei poikaystävä, ei lapsi eikä varsinkaan ne toimiston naiset? Jokaisella on oma uniikki elämänsä ja jokaisella on oikeus tehdä siitä omanlaisensa. Ei ole olemassa yhtä, oikeaa tapaa elää. Täydellisyyden tavoittelu on raskasta ja ihan turhaa. Ihan kuin tämä elämä olisi annettu meille sitä varten, että kilpaillaan siitä kuka selviytyy siitä läpi parhaiten ja ilman virheitä.

keskity vain omiin asioihisi

Vanheneminen on oikeasti erittäin hyvä homma. En jaksa enää välittää noista vauva-forumin lätinöistä tai kahvipöytäkeskusteluista. Nyt tajuan, että usein ne huutelijat itse ovat niitä epävarmoja ja tyytymättömiä omiin elämiinsä. Helppo se on huudella vieraisiin pöytiin kuin tehdä omalle elämälleen jotain.

Mitähän maailmassa tapahtuisi jos jokainen keskittyisi vain omiin asioihinsa? Ehkä se on helpompaa neuvoa muita, kuin elää omaa ”täydellistä” elämäänsä. Ehkä se, joka syyttelee muita, haluaisi itse uskaltaa olla rohkea. Opiskella uuden ammatin. Hypätä oravanpyörästä. Lähteä ulkomaille yksin, ilman perhettä. Ehkä asioihin sekaantuja tahtoisi itse uskaltaa erota huonosta parisuhteesta.

Elätkö sellaista elämää kuin SINÄ itse haluat? Vai oletko rakentamiesi kulissien vanki?

Peace and love.

-Noora

Lue myös: Itsestä huolehtiminen kriisin keskellä//Eroon epävarmuudesta//Hyvinvointi on jokaisen omissa käsissä

keskity vain omiin asioihisi

♥ Seuraathan meikäläisen menoa somessa ♥

Facebook 

Instagram

noorakatariina

Yksi vastaus artikkeliin “Keskity vain omiin asioihisi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta